tiistai 20. tammikuuta 2015

PARHAAT JUUSTOSARVET

Heippahei ja pakkaspäivän iltaa! Hui kamala sentään, että ulkona oli kylmä lenkkeillä. Hyvästä pukeutumisesta huolimatta, naama oli jäätyä jo ekan vartin jälkeen. -15 tuntuu taas ihan liian kylmältä, kun ehti tottua vähän lauhkeampiin lukemiin.

Mutta asiasta kukkaruukkuun ja kanan kasvatukseen. Suunnittelin herätteleväni henkiin joskus viime vuonna aloittamani teematiistait ja teematorstait. Koska kuitenkin samalla ajattelin pitäväni bloggaamisen jotenkin rentona ja paineettomana toimintana, olen tullut siihen tulokseen, että aloitan totetuttamaan vain toista kerrallaan. Siitä on tietysti syntynyt uusi dilemma, sillä en osaa mitenkään päättää kumman valitsisin! Aion kuitenkin noina teemapäivinä postata jonkin teeman mukaan eli silloin ei jonnin joutavia jaarituksia kuulumisistani tule - vain pelkkää asiaa (hahhah). Okei, pyrin pitämään joutavat tarinat niistä päivistä erossa. Joten höpötykset sikseen ja asiaan, sillä tällä viikolla  homma pyörähtää käyntiin teematiistailla ja tämän päivän teema onkin ruokarakkaus.



JUUSTOSARVET. Nämä juustosarvet on niin maailman parhaita ja vielä kaiken kukkuraksi niin helppoja tehdä, että tälläinenkin jauhopeukalo kuin minä, kykenen nämä pyöräyttämään ilmansuurempia tuskia. Tein näitä yksi lauantai ilta ja salakavalasti sarvet vain hävisivät parempiin suihin siinä illan mittaan. Ja oltiin vieläpä kadestaan miehen kanssa (eli minä söin ehkä 2 ja mies ne loput ;). No myönnetään, että pari jäi vielä sunnuntaillekin. Mutta enivei, nämä on herkkua isolla hoolla! Ja sitten reseptiin.






Jos olisin ollut fiksumpi, olisin ottanut tuon yllä olevan kuvan vasta kun juustoraaste on paikoillaan, mutta eiköhän pointti selviä tuostakin? Taikina on tosiaan niin yksinkertainen tehdä, että ensin kuivat aineet sotketaan keskenään, jonka jälkeen lisätään öljy ja kermaviili ja taas sotketaan. Taikinasta kaulitaan pyöreä lettu (levy), joka leikataan osioiksi. Sitten vaan sisukset taikinalle ja rullataan sarveksi. Näitä voi varioida oman mielikuvituksen mukaan vaihtamalla täytettä oman mieltymyksen mukaan. Itse ripottelin pinnalle vielä chia-siemeniä voitelun jälkeen. Sitten noin vartiksi 200-asteiseen uuniin. Ja sitten hetkisen kuluttua herkut ovat valmiit. Nami nami! 






6 kommenttia :

  1. No vitsit, vissiin leivottava huomenna! Niin herkullisille näyttää :p nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kannattaa! :D Ja parhaitahan nää on on sillai vähän jäähtyneinä, tuoreeltaan. Eikun vaan jauhot pöllyymään!

      Poista
  2. Miulla on muuten samanlainen ohje, mutta öljyn tilalle tulee 50g voita ja täytteeksi juustoraasteeseen sekoitetaan kananmuna ( joka ei tietenkään ole välttämätöntä ). Hyviähän nämä ovat :). Viimeks tein lapsen ylppäreihin. Pitäsköhän tai paremminkin kerkeisköhän viikonloppuna tehdä...
    -Mimmu-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voilla on varmaan perinteiset sarvet tehtykin. :) Nämä on kyllä siitäkin oivallisia, että nämä sopii oikeestaan mihin tahansa tilaisuuteen pieneksi suolaiseksi. Ja toisaalta myös siihen tuikitavalliseen kahvitteluhetkeen arkena. Ja mikä parasta, aina ne on yhtä helppo ja nopsa tehdä. :)

      Poista
  3. Olen tehnyt monta kertaa juustosarvia ja ne on niin herkullisia :P
    Avasin uuden blogin vähän aikaa sitten ja lukijoita tarvitseisin.Jos kiinnostaa niin tuu kurkkaamaan :) kynsimaailma.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkullisia ovat ja tosiaan mihin tahansa hetkeen ja tilanteeseen sopivia. Mukava kuulla, että muutkin näistä tykkäävät. Ja toki tulen blogiasi katsomaan. :)

      Poista

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)