sunnuntai 4. tammikuuta 2015

POIMINTOJA VUODESTA 2014

Taisin vähän lupailla, ettei lähes joka blogissa viime päivinä nähtyä kokoomateosta tässä blogissa tule, mutta tulipa kuitenkin. Tässäpä siis poimittuna joitakin viime vuoden mukavimpia asioita, joita täällä blogissa on nähty. Koska uudistin viime vuoden aikana blogini tunnisteita, lisäsin poimintoihin sopivia kategorioita mukaan helpottamaan ja havainnoillistamaan teillekin, mitä tunnisteiden takaa mm. löytyy. Suunnitelmissa on ollut vielä jatkaa uudistusta, mutta nyt ollaan tässä. Samoin suunnitelmissa on ollut tehdä postaus noista tunnisteista selityksineen.

Mutta mennäänpä nyt niihin poimintoihin. :)


Vuoden himotuin takki kategoriassa shoppaajan päiväkirja


Karen Millen Signature Jacket. Vuoden himotuin takki ihan ylivoimaisesti. Olen edelleenkin vakuuttunut takin kauniista mallista ja täydellisestä ruskeasta väristä. Jos meinasinkin ajautua epätoivoon takkia havitellessani, niin saatuani sen viimein hyppysiini, oli onni ehkä vieläkin suurempi. Ihan helppo nakki tämä ei ollut vaan matkassa oli jos jonkinlaista mutkaa. Apuun piti hälyttää velipoika Lontoossa, joka vieläpä joutui takin maksamaan, olen toki maksanut hänelle takaisin.  Odotan jo kevättä ja lämpimämpiä kelejä, että saan taas pukeutua tuohon ihanuuteen. On ollut kyllä ihan joka pennin pyörylän arvoinen. 


Vuoden reissailut kategoriassa matkailu avartaa


Kyllä matkavarvasta taas kolottaa! Jokohan tänä vuonna toteuttaisin jo viime vuonna haaveissa olleet Euroopan kaupunkireissut? Tai edes yhden? Ja siihen ei nyt sitten lasketa Lontoota, jossa reissaan siis veljeni luona kyläilemässä. Mutta vuoden 2014 matkat. Niitä oli tasan kaksi - toinen Eilatiin ja toinen juuri sinne Lontooseen. Jotenkin kaikki muut reissut vaan jäi ja jäi, aina tuntui olevan jotain muuta rahareikää tai sitten ei vaan aikataulullisesti sopinut. 

Eilat oli kyllä yksi mukavimpia kohteita, joissa olen käynyt. Matka oli samalla myös häämatkamme, joten se on jäänyt muistoihin hieman eritavoin kuin yksikään toinen matka. Ihanan lämmin, siisti ja turvallinen paikka, jotavoin kyllä suositella lämpimästi.  Eilatissa pääsin myös tutustumaan noihin ihaniin otuksiin alakuvassa. :)Vuoden paras kynsilakka kategoriassa kauneus


Keväisellä Lontoon reissulla mukaani tarttui unohduksen kautta Seventeen Quicker Slicker kynsilakka. Matkatavaroista oli unohtunut kokonaan kynsilakka, joten lähes ensitöiksemme marssittiin veikan kanssa Bootsiin etsimään päivieni pelastajaa. Ja mitä löysinkään! Tämä kuivuu silmän räpäyksessä, mikä on tosi hyvä ominaisuus tälläisen hätähousun kohdalla. Kolmen punnan puteliksi on kyllä täyttänyt kaikki kriteerini kynsilakalle. Harmi, ettei Boots toimita Suomeen... 


Vuoden parhaat kengät kategoriassa kengät


2014 oli kohdallani merkittävä kenkävuosi, niin sen voisi määritellä. Löysin vihdoin ja viimein (lähes) perusavokkaat, jotka kestävät hankalan mallisissa jaloissani. Ongelmana on ollut avokkaiden lonksuminen jaloissani. Sitten tilasin Kurt Geigerin ale-osastolta nämä avokkaat muutamalla kympillä. Optimisti ei pety, mutta voi yllättyä ja ilahtua sitäkin suuremmin, kun pelko kenkien sopimattomuudesta osoittautuikin turhaksi. Saatoin halata kenkiä ja ottaa muutaman tanssiaskeleen. Kurt Geiger on muutenkin noussut yhdeksi suosikeikseni kenkärintamalla.


Vuoden tapahtuma kategoriassa keikat/tapahtumat/kissanristiäiset


Tässä kategoriassa voiton vie heinäkuun helleiltana nähty ooppera, Taikahuilu. Elämäni ihka ensimmäinen oopperakäynti oli paitsi fyysisesti hikinen, mutta myös mielenkiintoinen ja erilainen kokemus kulttuurillisesti. Kepeä tarina yksinkertaisella puvustuksella ja lavastuksella jätti muutamia kysymyksiä jälkeensä, mutta suomenkielisyyden lisäksi juuri nuo ominaisuudet voivat olla ne ominaisuudet, jotka tekivät oopperasta ensikertalaiselle sopivan? Ja toki sijainti oli ihan paras, ihana Olavinlinna, ihana Savonlinna. Linnan muurit lämmittivät katsomon tosiaan ihan hikiseksi, joten palella ei todellakaan tarvinnut vaan hikipäässä siellä istuttiin.


Vuoden lempparein kesäasu kategoriassa asuja


Voi kun pian olisi noin lämpimät kelit! Kesän 2014 lempiasu oli farkkusortsit ja tuo liehuleuhupusero. Vähän aikaa piti miettiä tuon edellisen kategorian mekon ja tämän yhdistelmän välillä, mutta viimein kallistuin tähän. Tässä tönötetään Mikkelin St. Michel raveissa.


Vuoden mukavin olohuone katergoriassa kotini on linnani


Kesällä 2014 toteutin jo edelliskesänä vallinneen haaveen kesäolohuoneesta. Patio koki täydellisen uudistuksen saamalla uuden sohva-nojatuoliryhmän sekä aurinkokatoksen. Tuunasin katosta vielä virittämällä sivuille ohuen ohuet verhot, jotka siivilöivät kuumimmat auringonsäteet katoksen ulkopuolelle. Tämä oli lempipaikkani kesälomalla. Kesäolohuoneessa nautin aamiaista, välipalaa, luin, torkuin ja yksinkertaisesti vaan vietin aikaani ja nautin. Vaikka kotimme ulkokuori vaihtoi väriä ja saimme muutaman lisäneliön uuden eteisen myötä, oli tämä kuitenkin se kesän kohokohta.


Kassialman vuosi kategoriassa kassialma


Tulihan niitä taas ostettua, laukkuja meinaan. Honasin tässä justiinsa, että enpä sitten ole viitsinyt niitä täällä blogissa sen kummemmin esitellä, tätä kuvassa olevaa lukuunottamatta. Kiinnostaisikos katsaus laukkuostoksiin vielä näin jälkijunassa, kolme laukkua olisi esiteltävänä?


Vuoden ostos kategoriassa tekniikan ihmelapsi


Temppuilevat tekniset vempaimet ajavat minut lähes hulluuden partaalle. Niinpä ne ovat muuttaneet minutkin askel askeleelta ompputytöksi. Viimeisin omena onkin läppäri, johon olen kyllä ollut niin tyytyväinen, että ainakin toistaiseksi se on ollut ihan joka sentin arvoinen. Pientä opettelua on ollut Windows-koneiden jäljiltä, mutta kyllä pientä rakkautta on ilmassa.


Vuoden tökötti kategoriassa kauneus


Lumenen silmänympärysseerumi! Aamuni tarvitsevat sitä, silmänaluseni tarvitsevat sitä, minä tarvitsen sitä. Paha addiktio kosmeettiseen aineeseen on kehittynyt. En vaan yksinkertaisesti voisi kuvitella aamua ilman tätä kosteuttavaa, viilentävää ja silmäni avaavaa tököttiä. Kemikaalirakkautta.


Vuoden paras huonekaluostos kategoriassa kotini on linnani 


Ihan tälläistä käyttötarkoitusta en ollut ajatellut, kun ostin Kartellin Stone jakkaran. Tästä onkin miehen kanssa vähän keskusteltu ja koiratutkat ovatkin  sittemmin löytäneet "paremman" paikan. Nälkä kasvaa syödessä ja nyt mieli tekisi toista jakkaraa... voi haaveita! Jännä, miten sisustus- ja kodin uudistusvimma nostelee päätään aina näin keväisin (ja vähän myös syksyisin ja...)...


Vuoden (ehkä) hupsuin kuva kategoriassa sitä sun tätä


Ei vaatine selityksiä? No, juhannustaikoja tässä tehtiin. :D

Sellasta. Tähän on varmasti hyvä ja parasta lopettaa. Toivottavasti viihdyitte blogini parissa ja toivon kovasti, että onnistuisin tekemään kuluvasta blogivuodesta vieläkin paremman. Otan myös mieluusti  palautetta, kysymyksiä ja juttutoiveita vastaan kommenttiboksiin tai sähköpostiini. Teiltä saamallani palautteella kun on suuren suuri merkitys ja arvostan niistä jokaista.

Mukavaa sunnuntai illan jatkoa sinne ruutujen toiselle puolelle, palaillaanhan taas!

PS. Olen saanut viestiä sähköpostiini, ettei kommentit tule läpi blogiini. Syytä tähän en ole keksinyt ja siksi toivonkin apua teiltä. Mikäli kommenttisi ei ilmaannu näkyviin vuorokauden sisällä sen lähettämisestä, olisitko niin kultainen, että ilmoittaisit siitä sähköpostiini kupliajakimallusta @ gmail.com (poista välit!)? Huom. Blogiani voi kommentoida kuka vain, mutta satunnaisesti kommentti voi joutua manuaaliseen tarkistukseen, mikä voi aiheuttaa pientä viivettä julkaisussa. Olisin kovin kiitollinen, jos autatte ongelman kartoittamisessa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)