tiistai 6. tammikuuta 2015

TOIVOSSA ON HYVÄ ELÄÄ (JA TAVOITTEITA ON OLTAVA)

Heipparallaa ja sunnuntai iltaa! Paitsi, että nythän on tiistai. Nämä, ah niin mukavat vapaapäivät sekottaa päivät totaalisesti. :) Tänään kannettiin kuusi pellolle, joulu on siis viimeistään nyt ihan virallisen viralisesti ohi tältä vuodelta. Tai siis viime vuodelta! Vai pitäskö sanoa, tältä kertaa? Olen siivonnut ja valokuvannut pakkasen kaunistamaa maisemaa. Eilen illalla koitin kohmeisin sormin kuvata myös kuun kaunistamaa maisemaa,  mutta tulos ei ollut ihan järisyttävä. En vaan opi ja osaa!Tällä aasinsillalla päästäänkin tavoitteisiin ja toiveisiin tälle alkaneelle vuodelle ja ensimmäinen (jo ikuisuus sellaiseksi muodostunut) tavoite onkin kehityä valokuvaajana tai ainakin kameran käytössä.

Varsinkin tavoitelistasta voisi kirjoittaa romaanin kolmella jatko-osalla. On paljon asioita, joihin haluaisin muutosta, mutta koska olen surkea lupaamaan mitään itselleni, haluan pysytellä tavoitteidenkin suhteen realistisella tasolla. Että minulla tosissaan on mahdollisuus selvitä niistä. Jossain kohtaa tavoitteiden ja toiveiden raja tuntuu olevan niin häilyvä, etten oikein tiedä, kummasta on kyse...

- Terveellisempi ruokavalio. Tämäkin varmaan lähentelee ikuisuustavoitetta. Puhtaampia raaka-aineita, enemmän kasviksia, hedelmiä ja marjoja, vähemmän valkoisia jauhoja ja sokeria. Ja se tosi iso mörkö: töissä tulee sorruttua valmiisiin ruoka-annoksiin (lue: eineksiin) ja siitä pitäisi kyllä pyrkiä pois kokonaan. Hyhhyh! Nyt on kotona smoothiekone ja mehulinko, joten vitaaminipommien teko on ainakin helpompaa kuin ikinä. Kehonpuhdistuskuuri kyllä kuumottaisi mieltä, mutta se on vielä harkinnassa.

- Enempi energiaa. Sillä, mitä suustaan laittaa alas, on huikea merkitys energiatasoille, joten myös tässä yksi syy parantaa ruokailutottumuksiaan. Haluaisin myös olla aikaansaavampi, joten extrapaketti energiaa on aina paikallaan. Liian paljon asioita jää tekemättä ihan vaan siitä syystä, että energiaviisari näyttää nollaa (yhtä paljon asioita taitaa jäädä tekemättä myös siksi, että olen yksinkertaisesti lusmu! :D).

- Väläyttelin joskus viime vuoden puolella ajatusta ostolakosta. Olen kypsytellyt ajatusta ja tullut siihen tulokseen, etten toistaiseksi taida siihen ryhtyä. Mutta jotain aion asialle tehdä ja oikeastaan olen jo tehnytkin. Pyrin muuttamaan koko ostokäyttäytymistäni (vaatimattomasti, heh). Satsaan laadukkaisiin raaka-aineisiin ja valmistusmateriaaleihin. Pyrin myös harkitsemaan entistä tarkemmin hankintojani ja pääsemään eroon heräteostoksista, joihin sorrun tuon tuostakin. Katsotaan, onko ostolakko sitten se viimeinen pakko, jos ei muuten kuria saada aikaan?

- Matkailu avartaa. Niin se vaan on, että aina on pienessä mielessä jonnekkin meno. Mieli vaan halajaa maailmalle, vaikka kotona on hyvä olla, sinne on hyvä palata ja se on se oma tukikohta, mistä ei pysyvästi mihinkään mieli. Tänä vuonna haluaisin matkustella edellisvuotta enemmän ja toiveissani olisi päästä Euroopan kaupunkeihin ihmettelemään ja katselemaan ja tietysti vähän perinteisemmälle löllöttelylomalle johonkin lämpöön. Ja tietty Lontooseen veikan luo. Kohteita en ole nimennyt, katsotaan nyt, ovatko toiveeni toteutumassa?

Tietysti toivon ihan yksinkertaisia ja simppeleitä juttuja, kuten terveyttä ja onnea, niin itselleni kuin läheisillenikin ja tietysti teille lukijoille. Toivon mielekkäitä päiviä ja uusia kokemuksia. Toivon parempaa blogivuotta, kiinnostavia postauksia ja laadukkaampia kuvia. Niin, toivon aika paljon.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)