keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

HIUSPEHKO

Kaipaisin nyt teidän apuanne, arvoisat ja ihanat lukijat! Viime kampaajakäynnistä on hurahtanut tovi - olisiko ollut marraskuuta, kun viimeksi istuin Ansun penkissä. Huppista, en ole edes varma edellisen kerran ajankohdasta. Maanantaille on kuitenkin aika varattuna. En vaan tiedä, mitä sillä tekisin!

Minulla on aina, no lähes aina, ollut pitkä tukka. Paria kokeilua lukuunottamatta. Suhdettani hiuspehkooni voi helposti kuvailla viha-rakkaus-suhteeksi tai rakkaus-viha-suhteeksi. Olen oppinut enimmäkseen rakastamaan  tätä paksua, itsepäistä, vääristä paikoista kihartuvaa ja varsinkin talvella sähköisenä ympäriinsä lepattavaa pehkoa. Lisäksi se kuivuu to-del-la hi-taas-ti pesun (ylipäänsä kastelun) jälkeen. Myöskään päänahka ei pääse oikein kunnolla hengittämään, varsinkaan talviaikaan kun ilma on muutenkin kuivaa ja sen seurauksena kärsin päänahan kuivumisesta ja kutinasta. Esteettisistä haitoista nyt puhumattakaan. 

Nyt jo vuosien ajan kampaajreissuni ovat olleet sitä, että huonot latvat poistetaan ja tukkaa on ohennettu noin joka toinen kerta varsinkin tuolta takaraivolta, mistä hius vetää eniten kiharaan. Sieltä tukka on paksuin ja kuivuminen talviaikaan kestää pienen ikuisuuden. Jopa hiustenkuivaimella... ja toisaalta haluaisin vältellä kuuman ilman puhaltamista hiuksille ja päänahkaan, joka kuivuu entisestään. Onko suurempi ongelma tukka vai ongelma tukan alla? ;)

Olen haaveillut long bobista jo hetken aikaa, salaa tietysti. Pari päivää sitten näin Anskun muuttaneen tyyliään radikaalisti pitkästä tukasta (vielä paljon pidemmästä kuin omani) kyseiseen malliin ja voi että, miten hyvältä hän näyttikään! Uskaltaisinko siis minäkin? Se voisi helpottaa erinäisiä hoitotoimenpiteitäkin jonkin verran?

Mutta! Miten käyttäytyy tämä itsepäinen, paikoitellen kihartuva kuontalo, jos se pätkäistään katki (yo. kuvasta näkyy hyvin, tuo takaraivolta kihartuminen)? Joudunko puuhastelemaan sen kanssa nykyistä enemmän, jotta ilkeän lähteä ihmisten ilmoille? Miten se sen jälkeen ylettyy ponnarille? Leteille? Entä epämääräiselle nutturalle päälaelle? Entä kiharapilvi, josta en tähän hätään saanut yhtään kuvaa. Sopisiko tyyli minulle ylipäänsä? Ymmärrän, että hius on uusiutuva luonnonvara, mutta katuisinko, jos nykypituudesta pätkäistään reilu kymmenen senttiä pois (mikä toisaalta on kyllä aika vähän, eikä long bob edes ole lyhyt hiusmalli...)? Pelkoni kyllä liittyy juuri enimmäkseen siihen, kuinka hius käyttäytyy sitten kun se on lyhyempi ja kevyempi.

Rakkaat lukijat, kertokaas mielipiteenne. Ei vai juu long bob? Tietoa ja omakohtaisia kokemuksia edellä mainituista kysymyksistä otetaan myös ilolla vastaan. :)

9 kommenttia :

 1. Hihiiiii!! Kuin kaksi marjaa.. Postasin juuri äsken samasta asiasta ja sitten näin, että olit kans pähkäillyt hiusten kanssa. TELEPATIAAA!! :D
  Rohkeasti Long Bob!!! Niin että pysyy kuitenkin olkapäiden yläpuolella, silloin se laskeutuu kauniisti eikä jää hinkkaamaan olkapäille. Sopisi varmasti hyvin.

  Nimimerkillä. Ehdottelija ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpäs sattu aiheet yhteen! :D Mut sehän on jo tosi lyhyt, jos ei olkapäille ylety....apuaa...ja kestää ikuisuuden ennenkuin on taas pitkä. Vaikka eihän sitä tiedä, jos en enää pitkää sitten kaipaiskaan? Tää on vaikee paikka!! Todella vaikee... :-/

   Poista
 2. Juuuu long bobille tietty! Mä olen ihan ihastunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että oot viihtynyt omassasi. Kun vaan osaisin tehdä päätöksen omani suhteen... :-/

   Poista
 3. Liputan long bobin puolesta :). Oon nimittäin itsekin harkinnut samaa jo jonkin aikaa, en vaan ole uskaltanut vielä toteuttaa... Ja takaisinhan se kasvaa, jos alkaa kyllästyttää, näin miulle on kerrottu ;).
  -Mimmu-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siekin liputat puolesta? Taidetaan olla varsinaisia arkajalkoja, kun ei uskalleta vaan jahkaillaan. :D Kyllähän se hius takas kasvaa, mutta se vauhti on aikalailla hitaampi kuin se millä sen saa lyhennettyä.....Varsinkin, jos sattuu et lopputulos olis itestä ihan kamala. T. jahkaileva arkajalka

   Poista
  2. No kyllä liputan ja vähän silläkin ajatuksella, että jos kaveri uskaltaa, niin ehkä minäkin :D? Siun tukka on hyvä noinkin, mutta varmasti myös lyhyempänäkin ja miten vaan, koska sitä on niin mielettömän paljon!!! Miulla taas vähemmän, joten ehkä pitäydyn vielä tässä pituudessa ja kasvatan vähän lisää ;). Väriä vois ehkä vaihtaa...? Ihme jahkailua :D

   Poista
 4. Haha, mä oon pähkäilly samaa sen jälkeen, kun tuttava pätkäs long bobin itselleen :) päädyin kuitenkin pitämään reuhkani, sillä olen vuosia kasvattanut pitkiä hiuksia ja aina niitä leikattuani sydän itkee verta - siispä tyydyn ihastelemaan muilla. Mutta jos sulla rohkeutta riittää niin EHDOTTOMASTI!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tätäkin kuontaloa on vuosi jos toinenkin kasvatettu ja kaikenlaista sen kanssa yhdessä koettu. Ja sitten kun oon tällänen "hippimenninkäinen", etten paljon jaksa tukaani laittaa, niin miten käy epämääräisten pörrökampausteni, jos pituudesta lähtee paaaljon pois? En tiedä, onko tämä nyt merkki siitä, että pitäisi vielä miettiä...?

   Poista

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)