lauantai 18. huhtikuuta 2015

PEKONI-PARSAPIIRAS


Huomenta, huomenta! Joko viikonlopun ruokaostokset on tehty? Jos vielä olet suuntamassa kauppaan, niin tässäpä vinkkiä, mitä lauantai iltana mussutetaan. Tämä ei ole mikään fitnessruoka, mutta herkullinen kylläkin. Ja jos kalorit kammottaa, niin puolustukseksi voi ainakin laskea tuon parsan, haha. Sehän on vieläpä oikein trendikästäkin, vissiin? Itse olen nautiskelija, vaikka pyrinkin syömään terveellisesti, mutta samalla monipuolisesti. Ei aina tarvi kuitenkaan nipottaa, mitä sinne suukkiins laittaa (tämä taitaa kyllä olla kohdallani enempi sääntö kuin poikkeus ja toteutuu vähän liiankin usein :D) Meillä tätä syötiin kuitenkin viime perjantaina eikä kyllä paljoa sylettänyt vaan mieskin söi ihan mielellään oman annoksensa. :D

Minä olin tällä kertaa laiska ja käytin valmista piirakkataikinaa, mutta pohjan voi toki tehdä myös itse. Pohjan valmistukseen tarvitse seuraavat ainekset:

4 dl vehnäjauhoja (tai n. 3,5 dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta)
125 g voita
1 tl suolaa
1 muna
3 rkl vettä

Täytteenä käytin:

nippu vihreää parsaa
vettä
1 tl suolaa
3 rkl sinappia
pkt Kippari savujuustoviipaleita
pala sinihomejuustoa
pkt pekonia
kirsikkatomaatteja sekä paprikaa
pippuriseosta



No, miten se valmistuu?

1. kuori ensin parsoista puumainen kuori pois ja keitä parsoja kymmenisen minuuttia. Mausta suolalla. Jäähdytä parsat.

Jos teet pohjan itse 2. Sekoita keskenään jauhot, suola ja rasva. Sotke keskenään kananmuna ja vesi, lisää jauho-rasvaseoksen joukkoon. Sekoita taikinaksi. Levitä taikina vuokaan ja paista noin 15 min 175-asteessa.

3. Pilko juustot ja sekoita ne halutessasi keskenään.

4. Levitä esimpaistetun piiraspohjan päälle sinappia ja juustoseos. Lisää puolitetut tomaatit ja siivutetut paprikat sekä parsat.

5. Leikkaa pekoni suikaleiksi ja ripottele parsojen päälle. Lopuksi vielä ripaus pippuriseosta myllystä ja eikun uuniin noin 40 minuutiksi.

Tarjoa lämpimänä haluamiesi lisukkeiden kanssa!



Inspiraationlähteenä toiminut alkuperäinen ohje löytyy Hesarin Ruoka-osiosta. Sitten vaan testailemaan ja herkuttelemaan!

Mukavaa lauantaipäivää, olkoon se energinen ja touhukas! Tää lähtis nyt heiluttamaan haravan vartta! :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)