sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

VOIMAA LUONNOSTA

Hellurei! Ajattelin tänään tehdä pientä katsausta kuluneeseen kuukauteen ja kertoilla vähän kuulumisiakin. Viime päivät ovat olleet raskaita, mutta on päiviin onneksi jotain mukavaakin mahtunut. Olen esimerkiksi tavannut sukua, jota en ole nähnyt miesmuistiin ja piipahtipa velipoikakin pikaisesti kotinurkilla. Eilinen menikin täysin vanhempiemme luona hengaillen, yhdessä aikaa viettäen, höpötellen niitä näitä ja kotiin palailin vasta yömyöhällä. Tämä päivä on  sitten mennytkin kotiaskareissa pihamaalla ja sisällä. On heilutettu haravanvartta ja kirvestä(!) sekä ulkoilutettu imuria. Ennätinpä lenkillekin, vaikka sateen uhka oli lähtiessä ilmeinen. Kerrankin oli tuuria matkassa ja satamaan alkoi vasta kotiuduttuani. :)


1. Pääsiäisenä kotia kaunisti keltaiset tulppaanit. 2. Nahkatakkirakkautta. :) 3. #flashbackfriday Neri lähdössä "talvilomalle", Nerin matkatavarat. 4. Koiranäyttelyssä Taikan kanssa.


Lenkillä mietin viime päiviä ja kulunutta kuukautta. Elämä on välillä raskasta. Olen tässä kuukauden sisään saattanut kaksi läheistä viimeiselle matkalleen. Mieli ei ole ollut kaikkein riemukkain. Liian paljon, liian lyhyen ajan sisään. Viikko sitten perjatai iltana vollotin ääneen lenkillä ollessani... Ehkä se tuli tarpeeseen vaikkakin tilanteeseen nähden vähän yllättäen. Eipä onneksi ollut ihmetteleviä vastaantulijoita liikenteessä... niinkuin täällä joskus lenkillä ihmisolentoon törmäisi. Tämän päivän lenkillä en vollottanut enkä edes kyynelehtinyt vaan huomasin lintujen laulun ja puiden huminan, niiden ihanan, rentouttavan voiman. Aina välillä se unohtuu. Liikunnan itsessään jo väitetään lievittävän stressiä ja "selvittävän päätä", mutta teepä se luonnonhelmassa asfalttiteiden sijasta ja saat moninkertaisen hyödyn.


5. Yksinkertainen aamupala on usein paras aamupala. 6. Ite tein. :D 7. Uusi lyhyempi tukka ja uudistettu väri. Tähän liittyi myös kriisi, josta enempi postauksessa Tukkatarina. 8. Välillä pitää vähän herkutellakin - pizzaa, nam! (Täähän oli ihan terveellinen pizza, kun puolet täytteistä oli kasviksia: tomaattikastiketta, ananasta ja rucolaa. Haha!)


Jos lähdet luontoon, muista kuunnella sitä. Kuulostele, nuuskuttele ja katsele. Avoimella uteliaisuudella näet ja koet enemmän. Pysähdy hetkeksi ihmettelemään, saatat nähdä maisemat ihan uudella tavalla. Jos et malta ihastella maisemia, ota ainakin muutaman kerran keuhkot täyteen ilmaa ja nauti tuulenvireestä kasvoillasi. Käännä kasvot aurinkoa kohti, sulje silmät ja hymyile. Kuulostaa ehkä hullulta, mutta tuskin nämä toimet kenestäkään oikeasti sekopäistä tekevät? 9. Pieniä, söpöjä juttuja kotiin ja ystävälle. Ja olin menossa vain ruokakauppaan... 10. Tuoreet kukat piristävät aina kotia. :) 11. Nahkatakkirakkautta numero 2. Ra-kas-tan tätä takkia. 12. Eräänä päivänä puin ylleni pitsiä.
13. Selfieitä olla pittää... :D 14. Puhtaat lakanat ja vapaa-aamun kiireettömyys ❤️ 15. Lenkillä.

Huomenna alkaa uusi viikko. Huomenna on uusi päivä. Jokainen päivä voi olla viimeisemme, joten muistetaan nauttia elämästä - vaikka se välillä on raskastakin. Sanonta "Kyllä luonto hoitaa" pitää ainakin omalla kohdallani paikkansa. Ei se ehkä kaikkia haavoja paranna, mutta se on isossa roolissa paranemisprosessissa, jos sille vaan antaa mahdollisuuden.

Parempaa tulevaa viikkoa meille kaikille!

6 kommenttia :

 1. Toi on niiiiin totta!! Varsinkin näin keväisin luonto antaa niin paljon. <3 Loistavaa viikkoa sinne!!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on ihan omassa luokassaan! Vaikka juuri nyt ulkoilu räntäsateessa ja tuulessa ei kamalasti houkuta. :D

   Poista
 2. Tänä aamuna podin pientä morkkista. Siihen ei ollut kylläkään mitään syytä, mutta se tulee aina, jos on tullut juhlittua sunnuntain pikkutunneille saakka. Muutenkin ahdisti pienesti nyt meneillään olevat muutokset elämässä, vaikka ne ovatkin hyviä muutoksia. Vietyäni lapsen eskariin lähdin lenkille tuonne pururadalle. Yleensä kuuntelen radiota lenkkeillessä, mutta nyt päästyäni metsän keskelle laitoin radion pois päältä ja otin nuo siun hyvät neuvot käyttöön ja pakotin itseni myös ajattelemaan positiivisesti asioista. Ja niinhän siinä kävi, että loppumatkasta fiilis oli jo ihan toisenlainen ja aloin nauttia isosti tästä vapaapäivästä! Kyllä elämä on ihanaa :D
  -Mimmu-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että keinot on otettu käyttöön. Ja vielä mukavampi, että mieli parani! Loistavaa! :)

   Poista
 3. Kyllä sitä huomaa taas, kuinka itsekin kaipaa noihin näyttelykehiin! Viime vuosina olen käynyt vain pari kertaa, esittämässä isäni koiran ja ystäväni belggarin. Ehkä sitä joku päivä palaa taas mukaan oman koiran kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa kehissä on outo viehätyksensä! Ihan harrasteluahan meillä tuo touhu on, parissa näyttelyssä nyt viime syksynä ja tänä keväänä noiden nuorten hurttien kaa pyörähdetty. Joskus aikanaan myös Nerin kaa parit ringit juostu. :) Eikun sinne vaan, jos intoa riittää ja kunhan se pikkuinen on "siinä iässä". ;)

   Poista

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)