maanantai 22. kesäkuuta 2015

KESKIKESÄN HULINAT
Nyt se on taas tältä erää juhlittu. Ennen vanhaan juhannus tarkoitti monen päivän remuamista metsänsiimeksessä jonkun vanhempien mökillä, nykyään keskikesän juhla sujuu paljon rauhallisemmissa merkeissä - vaikkakin lähes poikkeuksetta metsäsiimeksessä edelleen.

Tänä vuonna juhannusta vastaanotettiin meillä isolla köörillä, kaiken kaikkiaan meitä oli viisitoista henkeä. Grilli kävi kuumana, pöytä notkui mitä ihanempia herkkuja ja savusauna helli meitä pehmeällä lämmöllään. Kokkoa unohtamatta! Tänä vuonna meillä olikin poikkeuksellisen suuri kokko ja sen ympärille kokoonnuttiin saunan jälkeen jutustelemaan ja ihailemaan tulta. Iltaan mahtui iloa ja naurua, kiireetöntä yhdessä oloa. Sääkin oli ihan siedettävä, itikoita sen sijaan oli muutama liikaa.Oli oikein mukava juhannusaatto. Illan vaihduttua yöksi jo tunteja aiemmin, juotiin vielä iltateet/kahvit ja hurjimmat hörppivät vielä skumppaakin kesäjuhlan kunniaksi. Kellon viisarit näyttivät lopulta lähes aamuneljää, kun viimein kömmin peiton alle - pitihän vieraiden lähdettyä käväistä miehen kanssa vielä savusaunassa, nauttimassa sen viimeisistä lämmöistä. Aamulla nukutti pitkään. Ei taida enää kroppa ole entisensä kun vertaa nuoruusvuosiin... Onneksi Juhannuspäivä helli väsyneitä juhlijoita ja köllöttelinkin pihamaalla pentujen kanssa ihanan auringon paisteessa. Kyllä siinä väsymys pikkuhiljaa karisi.

Ai, mitä kuvia? Niitäpä ei oikeastaan ole. Vietin iltaa täysin ilman kameraa sekä puhelinta. Nauttien ruoasta ja juomasta, hyvästä seurasta ja Suomen suvesta. Ihan parhautta!

Miten teidän juhannukset meni?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)