torstai 4. kesäkuuta 2015

SÖPÖ TAUKOPAIKKA

Kyllästyttääkö jonottaminen ja ihmisten paljous suurissa taukopaikoissa tienpäällä? Jos vastasit kyllä, kannattaa jatkaa lukemista. Tai jos vain haluat vaihtelua absilla pysähtymisen sijaan, voi tässä olla juuri se vaihtoehto.

Kesä on reissaamisen kulta-aikaa. Tienpäällä kuitenkin kahvihammasta alkaa yleensä kolottaa aina jossain kohtaa. Varsinkin pitemmillä ajomatkoilla on muutenkin hyvä välillä pysähtyä jaloittelemaan ja haukkaamaan happea. Itse kävin ensimmäistä kertaa Miekankoskella viime kesänä. Olimme matkalla miehen siskon tytön synttäreille, joten nappasin samalla reissulla nämä kuvat kun paikka oli kaunis kuin mikä! Eikä ihmispaljoudesta tietoakaan!

Miekankoski sijaitsee Mäntyharjulla, Viitostieltä muutaman kilometrin päässä. Sanoinko jo, että paikka on kaunis? Kahvila sijaitsee pienellä saarella, jonka molemmin puolin virtaa vesi. Täällä on kiireetöntä ja leppoisa tunnelma. Kahvilassa valikoima ei ehkä ole kovin monipuolinen, mutta makeat sekä suolaiset suupalat ovat kotitekoisia. Eikä muuten ole mitään automaattikahvia tarjolla.


Pihapiiri on ihanan idyllinen ja tauolla viihtyisi hyvällä säällä vaikka pitempäänkin. Idylliä ei ole pilattu viimeisen päälle laittamalla vaan rakennusten seinien punamultakin on saanut haalistua kauniisti ajan kanssa. Tunnelma on vähän vanhahtava, melkein kuin aika olisi pysähtynyt. Melkein odotin  ruudulliseen paitamekkoon ja esiliinaan sunnustautuneen, huivipäisen talonemännän kävelevän nurkan takaa hetkenä minä hyvänsä maitohinkki käsipuolessaan...

Ihanaa, että tälläisiä paikkoja vielä on. Paikka on auki kesäisin aina alkukesästä syksyyn, tarkkoja aikoja aukiolokaudelle ei ole. Tiedät paikan olevan avoinna, jos bongaat Viitostien varresta avoinna- kyltin. Eli jos liikut Mäntyharjun suunnalla ja haluat poiketa Miekankoskelle, kannattaa pitää silmät auki ja koukata Koirakivi/Miekankoski suuntaan.
Olisiko teillä vinkkejä mukavista taukopaikoista tai muuten vain kauniista paikoista?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)