lauantai 4. heinäkuuta 2015

LUOMUHAMPURILAISELLAPäivänä eräänä piipahdettiin hyvän ystävän kanssa ulkona syömässä. Sanomattakin lienee selvää, että mukavaa oli ja täytyy kyllä ruoallekin antaa 10 pistettä. Päädyttiin puolittamaan hampurilaisateria, kun molemmilla oli sellainen pikkunälkä. Sahanlahti Resortin Rantamakasiinista saa täydellisyyttä hipovia luomuhampurilaisia. Paikka on kappale kauneinta Suomea ja miljöö ihanan vanha, mutta tyylikäs ja hyvin hoidettu.  Harmi, että sää tuolloin oli sen verran viileä, että tyydittiin istuskelemaan makasiinin sisätiloissa terassin sijaan.

Hampurilaisateriaan paistetaan reilun kokoinen pihvi paikan päällä (olikohan 200 grammainen), joten jokainen saa pihvinsä haluamallaan kypsyysasteella. Tuolla pitäisi vähän isompikin nälkä talttua. Raaka-aineet tulevat kaikki läheltä ja paikallisia tuotteita suositaan. Ja mainitsinkin jo aterian olevan luomua. Puolikas annos oli juuri sopiva pieneen nälkään. Hampurilaisen lisäksi annokseen kuului tietysti perunat itse valitulla majoneesilla, jotka tarjoiltiin söpöistä emalimukeista. Ainoa miinus siitä, että puolikas annos oli täysihintainen. Jos hampurilainen ei ole se oma juttu, niin ruokalistalla on valittavana myös muita vaihtoehtoja.

Mikäli satutte Puumalan suuntaan, niin käykäähän kurkkaamassa paikka. Paikalle pääsee myös vesiteitse, veneilijät vinkvink. Ja kannattaa maistaa myös niitä hampurilaisia!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)