tiistai 14. heinäkuuta 2015

MITÄ TULI SYÖTYÄ

Ruoka on mielessä lähes aina, vähän niinkuin loma. Kaikki me ollaan varmaan pohdittu kerta toisensa jälkeen, mitä kauppalistaan laitetaan ja mitä syötäisiin. Useimmat meistä on varmaan pohtineet myös sitä, miten pitäisi syödä enempi vihanneksia, marjoja ja hedelmiä tai kuinka kaiken kaikkiaan ruokailutottumukset kaipaisivat jonkinlaista remonttia ja upliftausta. Monesti kesäaikaan ruokailutottumukset muuttuvat kuin itsestään parempaan suuntaan, ainakin osittain. Syksyn tullen... no, syksyn tullen tapahtuu taas, mitä tapahtuu.

Ajattelin julkistaa teille oman ruokapäiväkirjani. Olen kerännyt siihen matskua itseltäni salaa, sillä muutenhan olisin tietty skarpannut ja mussuttanut pelkästään superterveellisiä aterioita ja muotijuttuja. Halusin, että ruokapäiväkirjasta saisi edes lähes tulkoon rehellisen kuvan. En väitä, että se on täydellinen, mutta uskaltaisin väittää sen olevan hyvin lähellä totuutta. Olen  nautiskelija, en itseni piiskaaja ja se on kyllä näistä kuvistakin pääteltävissä. 


1. Aamupalaksi kurkkuvoileipiä, jugurttia ja siemeniä, kahvia ja vettä = perussettiä. 2. Jääteetä ja sipsejä dippikastikeen kera. 3. Kesäkurpitsalla ja tomaatilla tuunattua lasagnea sekä salaattia. 4. Leipäjuustoa omenahillolla ja skumppaa (olin lomalla...) 5. Miksi tehdä muuta kun voi grillata? Vihanneksia ja pihvejä valmistumassa. 6. Voileipiä, jugurttia mansikoilla ja chian siemeniä, teetä ja mehua. 7. Salaattia sekä aurajuustokanaa sweetchilikastikkeella ja nektariinilla. 8. Tuoreet mansikat = parhautta ruokarintamalla kesäaikaan! 9. Ja taas leipää...
10. Jogurttia, itsetehtyä marjakiisseliä, mysliä ja siemeniä. Noh, TAAS voileipiä, kahvia ja vettä. 11. Viime perjantain aamukahvit. Kissan viikset kahveista, tuore voisilmäpulla teki aamusta viikon parhaan! 12. Jogurttia, smotthieta, mysliä ja chian siemeniä. 13. Kotikutoista pizzaa. Huomatkaa, hämäystä yrittävät salaatinlehdet...hahaha! 14. Salaattia ja mansikoita. 15. Muurinpohjalettuja 16. Jogurttia ja (pakaste)mansikoita plus jääteetä. 17. Puikulaburgeri - ite tein. 18. Pannaria, omenahilloa ja salaattia itsetehdyllä kastikkeella sekä jaffaa.Tuo viimenen on kyllä ihan järkyttävä näin nähtynä! Mutta piti olla rehellinen. Pahimpaan nälkään mikrossa lämmitetty lihapiirakka, pari kananugettia ja katkarapusalaatin jämä voi olla riittävästi... Muut kuvat eivät kaivanne selittelyjä?

Jos ihminen on sitä mitä hän syö, niin minkä se tekee minusta? Siitä virheellinen tämä ruokapäiväkirja on, että kuvissa on ihan liikaa aamupaloja. Ja leipää, vaikka suosinkin täysjyväleipiä. Kuvien kokoaminen ajottui kuitenkin osittain lomani ajaksi, jolloin oli aikaa syödä myös sitä aamupalaa...arvatkaa montako kertaa olen syönyt edes sitä leipää aamulla töihin palattuani? Voin antaa vinkin, että nolla on hyvin pitkälti vastaus.

Mutta joo, tältäpä se nyt näyttää tämä ruokapäiväkirja. Ja vain pienen pieni siivu kokonaisuudesta Koitan syödä terveellisesti ja monipuolisesti, mutta olen ihan liian laiska ja ihan liian perso ruoalle pysytelläkseni jollain tietynlaisella dieetillä. Koitan tottakai vähentää ylimääräisiä hiilareita ja sokereita, mutta todella - siis todella - pienin askelin.

Kammottaako vai näyttääkö tutulta?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)