maanantai 6. heinäkuuta 2015

PENTUKUULUMISIA


Juurihan ne kaksi päivää vajaa kaksi kuukautta siiten syntyivät ja nyt ne jo ovat lentäneet pesästään. Tai ei nyt kirjaimellisesti lentäneet, kun koiran pennuista puhutaan, mutta ovat lähteneet uusiin koteihinsa, yhtä lukuunottamatta. Sekin pikkupoitsu pääsee ihan pian uuteen kotiinsa, mutta on vielä hetken omamme kaverina täällä meillä. Omasta uudesta perheenjäsenestä ajattelin tehdä ihan oman postauksensa.

Se on kuulkaa uskomattoman rivakkatempoista tuo pienen koiran kehitys. Noin pari kuukautta lemmenhetkestä pienokaiset putkahtavat maailmaan ja siitä parin kuukauden päästä sitä seikkaillaan jo maailmalle. Tuntuu, että tuo hetki (onko neljä kuukautta hetki??) vilahti silmissä ohitse. Nyt alkaa taas arki eikä koko elämä pyöri vain pentulauman ympärillä. Tästä eteenpäin se pyörii sen oman pennun ympärillä. Iik!  


On ollut jännittävää seurata pienokaisten kehittymistä ja huomata, miten jokainen pikkutoukka on ihan oma yksilönsä omine luonteenpiirteineen. Miten toinen säntää suuna päänä joka paikkaan, kun taas joku toinen on hieman harkitsevampaa sorttia. Joku viihtyy ja tutkailee ympäristöään enempii itsekseen kun se toinen taas haluaa tehdä yhdessä. Joku kiusaa toista ja kolmas syöksyy paikalle "pelastamaan" alakynteen jääneen. Aina on porukassa pari ahmattia, jotka söisi mieluusti kaverinkin ruoat, kun se kaveri on selkeesti nii-in hidas syömään, ettei se varmana jaksa omaa annostaan. Ei muuten ole käynyt aika pitkäksi porukan kanssa!


Mutta sinne menivät - meidän pienet soturin alut - omiin koteihinsa, omien ihmistensä luo. Nyt innolla odottelemaan, mitä porukasta isompina kuoriutuu! Hieman haikein, mutta onnellisin mielin, hyviin koteihin pääsivät, mussukat. 

3 kommenttia :

 1. Ihania kuvia. Etenkin tuo alin on ihan huippu! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Taitaa olla ruokanokoset tuossa, kovin masut näyttää pullottavan. :D

   Poista
  2. Hyvinkin. Niin tyytyväisiltä kyllä näyttävät. :)

   Poista

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)