maanantai 3. elokuuta 2015

RANKKA MAANANTAIMamin pikkumuru aloitti viikon rankimman kautta. Tiedättehän maanantait? Nerille maanantai on normaalisti kuten mikä tahansa aamu ja yhtä iloisena se on valmis päivän touhuihin. Niin myös tänä aamuna, mutta aamun eläinlääkärireissun jälkeen neiti olisi varmaan hieman toista mieltä, jos osaisi asian sanoin ilmaista. Vaikka aina ei tarvita sanoja. Hoipertelvin askelin poistuimme eläinlääkäriltä. Niinä hetkinä kun potilas on ollut hereillä, ilme on kertonut kyllä lähes tulkoon kaiken.

Onneksi mistään vakavammasta ei ole kyse, jalasta poistettiin pieni patti ja samalla puhdistettiin hampaat. Hampaita hoidettiin ensimmäistä kertaa ikinä ja pelkäsin itseasiassa, että niissä olisi ollut enempikin sanomista. Kymmenen vuotta on kuitenkin pitkä aika varsinkin koiran purukalustolle. Mitä vielä, hammaskiveäkin oli verrattain vähän. Poskihampaissa on pientä kulumaa, mutta ei mitään suurta tai huolestuttavaa. Huh, ei siis tarvita koirien tekohampaita vaan näillä kuulemma pärjää varmasti ihan hyvin loppuelämän. Patistakaan ei pitäisi olla jatkossa huolta.  Patti oli kuitenkin hyvä poistaa, sillä se aukesi verille lakkasuolla käydessä. Kohta päästään taas kunnolla metsään (koirien kiinnipitoaika päättyy 19.8.), niin eipähän tarvi sitten asiaa ihmetellä. 

Itseäni varmana jännitti enempi eläinlääkärireissu kuin tuota reipasta potilasta. Se mokoma kyllä vaistosi minusta sen, mutta kunnialla kuitenkin selvittiin. Tikit poistetaan parin viikon päästä ja nyt kun hampaatkin on puhtaat, ei toivottavasti tarvitse asioida klinikalla muuta kuin rokotuksien vuoksi. Koputtelen puuta. Ei ne reissut mukavia ole.

Mies on sitä mieltä, että pidän koirasta parempaa huolta kuin itsestäni. Totta ehkä sekin, mutta vastuu toisen elämästä ja hyvinvoinnista on monesti paljon painavampi kuin vastuu itsestä. Ehkä tässä syksyn tullen saan aikaiseksi varata itselleni ajan parin luomen poistoon. Ehkä.

Uni maistuu vielä potilaalle, mutta kunhan se tuosta pöhnästä selviää, niin on taas entistä ehompi. Mukavaa alkanutta viikkoa sinne ruutujen taa!Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)