torstai 6. elokuuta 2015

SADEPÄIVÄN KEITTO

Tosi helppo tomaattikeitto. Päivä olikin hieman pilvinen ja aamusta sekä illansuussa on ropsutellut myös vettä. Jotenkin keitot kuuluvat sateisiin päiviin kesällä, vähän niinkuin pakkaspäiviinkin. Niinpä siis ruokakaupan kautta tieni vei ja iltasyömisiksi kokkailin tomaattikeittoa. Ja tämän helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi ei taida tomaattikeiton valmistus enää mennä. Jos olen väärässä, korjatkaa mieluusti. 

Puolita tomaatit ja aseta uunipellille. Raasta pari valkosipulinkynttä ja sekoita öljytilkkaan suolan ja pippurin kanssa. Laita sekoitus tomaattien päälle ja nosta pelti 200-asteiseen uuniin noin tunniksi, tomaatit saavat hieman ruskettua. Itse laitoin täytettä vain muutamalle tomaatille, koska paahtamisen jälkeen tomaatit soseutetaan eli maku leviää keittoon kuitenkin. Jos ei tykkää valkosipulista, voi sen jättää myös pois. Noista tulee kyllä huumaava tuoksu kämppään! Eli kannattaa sitä valkosipulia sietää vaikka tuoksun takia, haha.

Itse soseutin tomaatteja todella kevyesti, jolloin keittoon jää joitakin "sattumia". Soseuttamisen jälkeen kattila siirretään liedelle ja lisätään keittoon vettä, sekoitetaan ja kiehautetaan. Itse lisäsin hieman myös turkkilaistajugurttia ja chilimaustetta, mutta nämä ei tosiaan ole välttämättömiä. 

Jaa keitto lautasille ja revi sekaan mozzarellaa sekä tuoretta basilikaa. Uunituore patonki on aika nannaa minkä tahansa keiton kanssa. Syö. Itse käytin noin kilon tomaatteja, joista tuli kaksi annosta keittoa.

Kertokaahan, oliko vieläkin helpompia tomaattikeiton valmistustapoja? Tai jos testaatte tätä reseptia, tulkaa kertomaan, mitä tykkäsitte.


4 kommenttia :

 1. Haastoin sut ☺http://dreamsofmylife98.blogspot.fi/2015/08/liebster-award-haaste.html?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos haasteesta! Tekasisin haasteen jo aiemmin keväällä, mutta miksen voisi vastailla tähänkin kun ennätän. Kävinkin jo blogissasi vierailulla. :)
   Aiempi postaus aiheesta löytyy täältä Liebster Award

   Poista
  2. Ihanan nakoista.....pakko kokeilla!

   Poista
  3. Käyhän sitten kertomassa tykkäsitkö. :) Miten normaalisti valmistat tomaattikeiton?

   Poista

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)