keskiviikko 2. syyskuuta 2015

PÄHKINÖINÄ

...eli granola. Juuh, minäkin olen päässyt sen makuun. Ja jopa ihan itse olen sitä omassa kyökissäni valmistellut pariin otteeseen.




Kyllä muotijutut ja uutiset saapuu tänne susirajan taakin aikanaan, hehhee. (Tänään tosin piti naapurin rouvalta udella, että mitä ne väykkärit on? Ei meinaan ollut mitään hajua allekirjoittaneella...) Eihän tuo granola mikään uusi keksintö tosiaan ole, mutta on se vaan hyvää ja kivaa vaihtelua, nyt kun se viimein meikäläisenkin tietoisuuteen on itsensä tunkenut. Niin, pähkinät ja siemenet on vielä terveellisiäkin. Ja itsevalmistettuna saapi ihan mieleisiään aineksia laittaa.

Omia suosikkeja ovat ehdottomasti pistaasit. Lisukkeena menee kaurahiutaleet, saksanpähkinät, auringonkukan siemenet, tavalliset pähkinät... jotkut sekoittaa granolaansa kuivattuja hedelmiä tai marjoja, mutta itse olen lisännyt tuoreita/jäisiä marjoja valmiiseen annokseen. Pähkinät rouhitaan ja ainekset sekoitetaan keskenään öljyn ja ruokosokerisiirapin kanssa (ja/tai hunajan). Joukkoon kannattaa viskata hitunen myös suolaa. Seos levitellään uunipellille ja tökätään uuniin mietoon lämpöön paahtumaan. Halutessaan voi tehdä myös pannulla, mutta itse tykkään enempi uuniversiosta, sillä lopputulos on rapsakampi.

Nautitaan parhaimmillaan jugurtin kanssa - ainakin omasta mielestä. Mites teistä? Onko granola tuttu?




2 kommenttia :

  1. No eipä ollu tuttu, mutta kuulostaa ihan miun syötävältä :). Kunhan ehtii, niin pitää kokeilla!
    -Mimmu-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa, kun aina joskus joku inspiroituu postauksista! Se on parhautta tässä hommassa. Joko oot ehtiny testata? Tykkäsitkö? :)

      Poista

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)