keskiviikko 28. lokakuuta 2015

ARKIKANAA UUNISSA




Tällein nälkäisenä onkin oivallinen itsensä kiusaamishetki paikallaan... Vinkkiä tähän ruokaan sain ystävältä, jonka sitten tuunailin omalla tavallani. Tämä on helppo, nopea ja ainakin omasta mielestä ihan syötävääkin. 

Tarvitaan paketillinen kanafileitä. Fileet on hyvä ottaa lämpimään noin tuntia ennen kypsentämistä. Tässä kohtaa ripottelin fileille suolaa.

Uunivuoan pohja kannattaa voidella tai öljytä, jonka jälkeen kippasin vuokaan pusillisen wok-vihanneksia. Varioi mielesi mukaan. 

Kanalle kastikkeen sekoittelin bbq-kastikkeesta, srirachasta ja tilkkasesta öljyä. Fileet kannattaa voidella kastikkeella viimeistään noin puoli tuntia ennen uuniin laittoa, jotta ne ehtivät saada makua. Viillot fileiden pinnassa päästävät maut paremmin lihan sisään, vinkkivinkki. Itse nostin fileet vuokaan ennen kastikkeella voitelemista, jolloin fileistä valuva kastike pääseen maustamaan myös vihanneksia.

Paista uunissa 200-asteessa noin 20 minuuttia.

Lisäsin vielä heti uunituksen jälkeen tuoretta tomaattia sekä mozzarellaa. Hetken päästä valmista nautittavaksi. (Tomaatista tulee hyvä myös uunissa, mutta mozzarellan tykkään lisätä ruokiin vasta paiston jälkeen.)



Tää lähtis nyt jääkaapille!



tulossa 1.11.15: www.mariamaria.fi

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)