sunnuntai 11. lokakuuta 2015

KENGÄT KUNTOON!


Taitaa olla aika pakata kesäkengät talvisäilöön. Tässä vaiheessa on myös ihan erinomainen hetki huoltaa syys- ja talvikenkiä. Itselleni hyvänä muistuttajana toimi tämä kuva Instagramin puolelta.
Tuumasta toimeen. Nyt on useampi pari nahkaisia kenkiä putsattu ja rasvattu. Vai oliko oikea verbi kuitenkin balsamoitu kun purkin kyljessä nahkabalsamista puhutaan? Niin tai näin, niin nyt kelpaa tepastella. Liian usein unohtuu tuo kenkähuolto ja sitä vaan mennä porskuttaa - ennen kuin irtoaa kantalappu tai tapahtuu jotain muuta katastrofaalista. Millainen kengänpitäjä olenkaan??!!

Kenkien huoltaminen kuitenkin kannattaa. Pienellä vaivalla kengät kirkastuvat, pienet kolhut ikään kuin korjaantuvat ja ulkonäkö siistiytyy kummasti. Rasvaaminen myös pitää nahkan pehmeänä ja kimmoisana sekä suojaa sitä ulkoisilta ärsykkeiltä. 
Vasemmalla käsittelemätön ja oikealla käsitelty kenkä. Ero on aikamoinen, vai mitä? 

Vielä jäi tältä päivältä joitakin kesäkenkiä näkösälle plus mokkaiset kengät vielä käsittelemättä. Jospa huomenna muistaisin ostaa niille suoja-aineen? Mites teidän kenkähuolto, onko tehty?
2 kommenttia :

  1. Kiitos muistutuksesta, mullakin on muutama kenkäpari, jotka kaipaavat rasvausta. Mä luotan Jahti -kenkärasvaan (Shoe Wax), jossa on mehiläisvahaa ja öljyjä, sekä Woly natura waterstop -suihkeeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä hei kestä, kiva kun oli "hyötyä" postauksesta. Omassa purnukassa näkyy olevan muuten samat ainesosat, mutta lisänä vielä kookosöljy. :O Ennen homma hoitui hevosten varusteita rasvatessa niillä heppatuotteilla, mitkä oli kyllä ihan huippuja. Pitäs varmaan hommata niitä ihan kengille varta vasten. :D (Vaikkei tässä nykyisessäkään varsinaisesti mitään vikaa ole)

      Poista

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)