sunnuntai 4. lokakuuta 2015

PITÄKÄÄ HUOLTATänään vietetään maailman eläinten päivää. Senpä takia ilostutan teitä parilla kuvalla luppakorvia sen sijaan, että kertoisin torstaisesta shoppailureissustani - se jääköön alkuviikon aiheeksi. Ostoskoriin joutui vahingon kautta tuote, joka pompsahti kyllä ihan ehdottomiin suosikkeihini. Mutta palataan siihen siis myöhemmin.

Pidetään tänään lemmikeistämme vielä pikkuisen parempaa huolta kuin muina päivinä. Mielestäni jokainen päivä pitäisi olla eläinten päivä ja eläimistöä tulisi vaalia luonnon monimuotoisuuden nimissä eikä pelkästään vain kesyeläinten muodossa. Ihminen on pitkälti vastuussa maailman eläimistä, niistä villeistäkin.

Meillä on kotona viisi luppakorvaa. Viiden koiran lauma syö kuukaudessa melkoisen määrän lihaa ja koiranruokaa. Niiden loishäädöt, rokotukset ynnä muut (onneksi) satunnaiset eläinlääkärikulut maksavat riihikuivaa rahaa. Niiden hoitaminen vie paljon aikaa ja niiden olemassaolo rajoittaa menoja. Mutta ne antavat pyyteetöntä rakkautta, toimivat lenkkikavereina, harrastuskavereina ja tuovat jopa ruokaakin pöytään. Ne antavat niin paljon, ettei sitä voi rahassa mitata.

Koiraa ei voi verrata lapseen, mutta jokainen joka koiran tai minkä tahanasa eläimen hankkii, on vastuussa juuri sen yksilön hyvinvoinnista. Kun aikoinaan pieni vizslanyytti muutti luokseni totesin, että olen vastuussa siitä ja velvollinen toimimaan siten, että tuon olennon elämä olisi mahdollisimman hyvä. Aina en välttämättä ole onnistunut siinä aivan superisti, mutta joka päivä yritän hoitaa osuuteni mahdollisimman hyvin.

Halatkaa ja rapsuttakaa lemmikkejänne tänään pari ylimääräistä kertaa, ne ovat päivänsä ansainneet!Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)