lauantai 10. lokakuuta 2015

VIIKONLOPUN DINNERI


Heittäydyin viime sunnuntaina ihan hurjaksi ja kokeilin lohen kanssa jotain uutta. Olen niitä perinteisen koulukunnan edustajia eli tykkään, että lohi on parhaimmillaan ihan siltään, korkeintaan kevyesti suolalla maustettuna. Pikkuhiljaa olen kyllä oppinut, että esimerkiksi chilikastikeen kanssa se on ihan hyvää.

Lautasella köllöttää nyt siis teriyakilohta, riisiä ja sipulisilppua. Viime mainittua en tee enää koskaan - tai ainakin noudatan reseptia kuuliaisesti, enkä kuvittele naiivisti, että keltasipulilla voi korvata kevätsipulin varret. Ei voi, ei ainakaan tässä. Kaiken kaikkiaan, en aivan hullaantunut annoksesta. Sen parasta antia taisi olla tuo salaatti.

Että tälläinen ruokarakkaus- postaus. Sitten ajattelin, että ehkä joku teistä lukijoista tykkää kuitenkin? Sitä paitsi, ensimaistamisella myöskään sushhi ei aikanaan herättänyt kummoisia makuhermon kutkutuksia. Nyt söisin sitä aamupalaksi, välipalaksi ja iltapalaksi, ehkä myös niiden välissä...

Jos tätä nyt joku uskalikko alkaa testata, niin ohjeistus on varsin yksinkertainen. Voitele lohi teriyaki- kastikkeella ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Anna lämmetä tovi huoneenlämmössä ja paista sen jälkeen 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Keitä riisi ohjeen mukaan. Itse suosin basmatiriisiä, johon sekoitan monesti ennen tarjoilua vielä nokareen voita. Limemehulla maustamista kannattaa myös kokeilla, jos voi ei innosta.

Sipuleista en sano mitään, sillä ne eivät maistuneet sen paremmin itselleni kuin miehellekään ja suurin osa menikin kompostiin.Nyt reipasta lauantaita toivottelen! :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)