torstai 26. marraskuuta 2015

MEANWHILE IN LONDON

Viimeistään tässä vaiheessa ois vissiin aika avata sanainen arkkunsa? Tarkastamalla kalenterin, voin todeta olleeni tasan viikko sitten juurikin saapunut Lontooseen. Taisin sentään kerran reissusta ilmoittaa olevani elossa ja perillä. Kolme kokonaista päivää kohteessa on auttamattoman vähän ja jokaikinen sekunti saarivaltiossa piti käyttämän johonkin oleelliseen. 

Kuten huuhailuun pitkin Lontoon katuja, mittailemalla metrotunneleita ja löytöretkeillen pubeja tai kahviloita. No, okei. Ehkä enempi niitä pubeja, mutta saapa niistäkin kahvia. Yhtä oleellista ja tärkeämpääkin kuin mikään muu oli seurasta nauttiminen, kuulumisten läpikäyminen ja maailmanmenon ihmetteleminen.
Kerta toisensa jälkeen totean, että Lontoolla on aina jotain uutta annettavaa. Ihan niillä tutuillakin paikoilla. Yksi lempipaikoistani Lontoossa on Covent Garden, eikä se pettänyt tälläkään kertaa. Voin melkein tuntea mulled winen tuoksun ja kuulla puheensorinan. Ihan loistava paikka, vaikka vain ihmisten pällistelyyn (mutta suosittelen kyllä siinä sivussa nauttimaan lasillisen makuaisteja kutkuttelevaa ja kehoa lämmittävää mulled winea, tuota glögin maukasta brittiversiota).

Säiden suhteen reissu oli niin onnistunut, kuin tähän aikaan vuodesta voi. Ei satanut kissoja eikä koiria. Lämpötila huiteli plus 5 asteen hujakoilla tai alle ja viima meni kyllä luihin ja ytimiin. Iltaisin lätäköt vetivät jäähän ja lauantai aamuna tupsautti jopa lunta! Lontoon +2 astetta, kostean tuulen kera tuntuu useamman asteen pakkaselta. Suomalaisena, missä on jatkuvasti -30 astetta pakkasta ja missä metsät sekä hanget kasvattavat kansastaan karaistuneita, tuo ei tietenkään tuntunut miltään.... Vai ei! Olin aivan jäässä. Lontoolaiset leidit viilettivät nilkat paljaina vajaamittaisissa huosuissaan - minä ikävöin pitkiä kalsareita - kovasti.

Lähden lämmittelemään saunaan. Palaillaan! :)

2 kommenttia :

  1. Hienoja kuvia ja kiva tekstiä!!! Aina olet lämpimästi tervetullut, armas PikkuSisko <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jospa sitä taas keväämmällä..? Vielä olisi matskua Lontoo-postauksiin jäljellä. :)

      Poista

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)