torstai 5. marraskuuta 2015

VALKOSIPULIHERKKU






Valkosipuliherkku

10-12 valkosipulia
1 dl hunajaa
1,5 dl vettä
1,5 dl etikkaa
1 rkl suolaa
1 dl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
3 tl rosepippuria tai 1 rkl chilipalkoja viipaleina.
Muutama oksa tuoretta rosmariinia

Mittaa vesi, etikka, suola.
Keitä liemessä valkosipulinkynsiä 5 min.
Sekoita joukkoon hunaja, oliiviöljy ja mausteet.
Jaa kynnet puhtaisiin lasipurkkeihin. Kaada päälle lientä.
Sulje tiiviisti, anna marinoitua jääkaapissa muutama päivä.


Tässäpä herkkua ja vastustuskykyä vaikka tulevaan viikonloppuun, tähän pimeään aikaan ja miksei vaikka lahjaksi. Reseptin olen saanut isiltä, alkuperästä ei kuitenkaan ole sen parempaa tietoa. Itse pienensin annosta mielivaltaisesti, mutta jaoin teille alkuperäisen reseptin, joten saatte tehdä mielenne mukaan. Mie jätin pois rosmariinin ja laitoin sekä rosepippuria että puolikkaan chilin, etikan tilalla käytin miedompaa omenaviinietikkaa. Kannattaa kokeilla, mikä on itselle se mieluisin resepti. 

Jos jotakuta kammottaa valkosipulin paha haju, niin kerrotakoon, että wikipedian mukaan hajua voi ainakin lieventää pureskelemalla persiljaa. :)






Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)