tiistai 1. joulukuuta 2015

NYTKÖ JO?


Uskottava kai on, että eletään joulukuun ensimmäisen päivän iltaa. Vähän vaikeuksia sen ymmärtäminen kyllä tuottaa. Toisaalta, kauppoihin on tullut joulukrääsää, kaupungin kadut ja kylän raitti on viritetty joulutällinkiin ja blogitkin pursuilevat jo joulua. Söin hetki sitten vuoden ensimmäisen joulutortun. Kyläreissulla tosin eli meillä ei tuoksu joulutortulle vaan toissapäiväiselle currykanalle, jonka katku ei tunnu lähtevän huushollista millään!

Joulu, joulu, joulu. Ja minä olen antijoulupersoona. En vaan oikein jaksa siihen liittyvää hössötystä ja toitotusta. Joka vuosi se tuntuu tulevan vähän liian aikaisin, vähän niinkuin talvi yllättää autoilijat. On joulussa jotain mukavaakin, kuten muutama ylimääräinen vapaapäivä ja tykkään antaa lahjoja. Vaikka tokihan lahjoja voi antaa ihan silloin kun siltä tuntuu, ei siihen joulua vaadita.

Yhtään tonttua en aio kaivaa esille ennen puoltakuuta - ainakaan. Meillä ei tontut hypi seinillä tai ikkunoissa, pari-kolme nököttää pöydillä ja siinäpä se. Kuusi saatetaan kantaa sisään ihan aaton kynnyksellä, siitä ei vielä ole ollut puhetta. Kuusentuoksu on kyllä melko suloista... Hillityllä koristelulla mennään kuusenkin kanssa. Lunta tietysti toivoisin.

Rohkeutta meille ei niin jouluihmisille, kyllä tästä selvitään tänäkin vuonna, vai mitä?Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)