maanantai 28. joulukuuta 2015

RUUNAJOEN JOULU

Koirien neniä, iloisia ilmeitä, jouluisia tuoksuja. Naurua, puheensorinaa, koirien iloisia haukahduksia. Häntiä, tassuja, pulleita massuja...

Jouluaattona syötiin mahat täyteen, nauraa räkätettin, jaettiin ja saatiin lahjoja, nautittiin saunan lämmöstä ja yhteisestä ajasta lähimpien kanssa omassa kotona. Keittiössä riitti huisketta pitkin päivää ja iltaa, etukäteisvalmisteluista huolimatta ja ulkona savustui maukas lohi. Joulukalkkuna oli kypsynyt aattoyönä kypsäksi. Karvaisia lapsia tuntui kiinnostavan kuusen alla odottavat paketit lähes yhtä paljon kuin joulupöydän antimet. Ilmeisesti kilttejä oltiin oltu, sillä lahjojen paljous yllätti kyllä koko porukan. Omasta mielestä ilta oli oikein viihtyisä, syömiset vatsaa täyttäviä ja herkullisia. Kakkukatastrofeiltakin vältyttiin, vaikka kakkujen koostumus tekijöitään hieman epäilyttikin. Parasta pieneen hetkeen. En osannut edes lumen puuttumisen masentaa omaa joulumieltäni, loppupelissä moni muu asia menee sen ohi.

Kuvituksesta kehkeytyi jokseenkin koiramainen ja sitähän toki elo meillä onkin. Koirat eivät myöskään möksähdä, vaikka naamat täällä blogissa loistaakin. Ihmisarmaille yksityisyys suotakoon. Kameran käyttäjä oli myös ilmeisen nälkäinen, sillä ruokailu- tai kattauskuvat puuttuvat mystisesti muistikortilta. Koiriin tyytyminen siis.Aatonaattona, työpaikan oven kiinni painaessani ajattelin edessä olevia, lähes ruhtinaallisia vapaita. Neljän päivän vapaat vierähtivät kuitenkin lähes valonnopeutta lähentelevällä hopulla, vaikka kaikki neljä päivää olinkin pyhittänyt omalle tahdille. Ja sillä kiireettömällä moodilla päiväni vietinkin - nauttien, ulkoillen, välillä vähän syöden ja sohvan uumeniin hautautuen. Nyt on joulu tältä vuodelta taputeltu ja ajatukset ovat jo kääntyneet kohti parin päivän päästä vaihtuvaa upouutta vuotta. Vaikka jääkaapissa onkin jouluruokien rippeitä ja kuusi tönöttää nurkassaan.

Silti ajatuksissani jo mietin, mitenkä uutta vuotta vaihdettaisiin ja vastaanotettaisiin? Ehkäpä pienten illanistujaisten muodossa, ehkäpä hieman herkutellen ja pelaillen jotakin hauskaa - tai ehkä vain rennosti kahden kesken. Vähän kaksijakoiset ajatukset tässä vaiheessa - herkuteltukin on ihan kylliksi.. toisaalta, elämässä on oltava nautintoja!

Toivottavasti joulut sujuivat teillä kaikilla leppoisasti. Olikos kenellä hyviä ideoita uudenvuoden viettoon?


2 kommenttia :

  1. Ompas poikaset edustavina 😊 mukava ja rentouttava joulu oli ihanien ihmisten kanssa ♡

    VastaaPoista

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)