lauantai 30. tammikuuta 2016

KOSKA NAINEN VOI

Säähän se taas puhuttaa. Huonounisuus puhuttaisi myös, mutta säästä tuntuu olevan huomattavasti helpompi jutella. Jotenkaan ei huvita puhella katkonaisesta unesta ja jatkuvasta heräilystä, kun siitä on jo kärsinyt koko yön (viikon). Tarkoituksenani on kyllä pureutua tuohonkin asiaan tässä ihan piakkoin, mutta ei nyt.
Mutta se sää. Luontoäiti tuntuu muuttuvan mieltään niinkuin nainen vain voi - laidasta toiseen. Kaunis, pakkasen huurruttama maisema on tipotiessään, sen on korvanneet ylläriliukkaat tiet, lätäköt ja sohjolumi. Pimeään vuorokauden aikaan se pimeys tuntuu normaaliakin tiheämmältä. Vaikka en minä siitä liaallisesta pakkasestakaan välittänyt, mutta ei nämä loskakelitkään varsinaisesti naurata.

Tässä sitä vaan vaahtoan säästä, vaikka olen aina vähän salaa ajatellut, että on vähän kömpelöä jutustella koko aiheesta. Mutta toisaalta taas, miksi? Meillä on neljä vuodenaikaa, mikä tekee meistä eräällä tapaa onnekkaita - lopulta kuitenkin. Sään vaihtelut on tuntuvia ja luonto ympärillämme ihan erilainen vuodenaikojen mukana. Sää ja lämpötila vaikuttaa elämäämme oleellisesti, halusimme tai emme. Se vaikuttaa pukeutumisen, asuntojen lämmittämisen ja ihan mielialankin kautta. Säistä riippuu satojemme onnistuminen, mikä taas vaikuttaa maamme tarpeeseen ostaa elintarvikkeita ulkomailta. Sää vaikuttaa enempi kuin monesti tulemme ajatelleeksi. Ei kai siitä puhuminen silloin niin tyhmää voi olla?


On nyt kyllä ihana auringonpaiste - ehkä jo hieman keväinen näin ikkunan läpi tunnusteltuna. Mukavaa viikonloppua!

peeäs. Oletteko huomanneet postauksien loppuun ilmestyneen sydämen? Klikkaa ruutua sydämen vieressä, jos tykkäät jutusta. Arvostaisin sitä todella. ❤️

Kuvat pakkasjaksolta Puumalasta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)