keskiviikko 6. tammikuuta 2016

PAKKASPÄIVÄN VÄLIPALA

Öh...no, nyt en kestä! Pakkasta oli aamulla 26 astetta ja aika lähellä sitä ollaan nytkin. Onneksi on vapaapäivä eikä pakkoa lähteä kotikolostaan mihinkään. Neri vähän säälittää, sillä sekään ei haluaisi poistua sisätiloista, sen herkkähipiäiset varpaat meinaan jäätyy ulkona. Ja kun ne jäätyy, reppana halvaantuu niille sijoilleen. Ihan pikaiset pissipyrähdykset ovat jo liikaa, isommasta hädästä nyt puhumattakaan... Normaalisti se käy itse asioillaan, mutta nyt en uskalla päästää sitä yksin ulos. Ikävöin tänään kesää.

Edellisestä kappaleesta saatiinkin ihan surkea aasinsilta postauksen varsinaiseen aiheeseen eli välipalaan. Kun ei uloskaan tarkene, voi vaikka syödä mässyttää sisällä herkkuja. (Ja just kun viime postauksessa hehkutin skarpanneeni syömisten suhteen.) Tämä viritys on helppo, mutta vähän vaihtelua niihin tuiki tavallisiin välipalavoileipiin.

Pohjalle on paahdettu leipää, joka on voideltu kevyesti. Päällä on salaatin lehti, majoneesia, öljy-hunaja-balsamico-seoksessa kuullotettua sipulia ja paprikaa sekä paistettu kananmuna. Juustonystävänä piilotin kananmunan alle vielä juustoviipaleen sulamaan mukavasti. Ruokaisamman leivästä saa niinkin helposti kuin lisäämällä jonkinlaista kinkkua tai kalkkunaa. Kyytipojaksi puutarhamarjoista itse keiteltyä mehua. Avot! Tällä pärjää taas seuraavaan ateriaan.

Mitä tulee tuohon skarppaukseen, niin kerrottakoon, että se tarkoittaa lähinnä kasvisten, hedelmien ja marjojen määrän lisäämistä. Välillä ne hieman unohtuvat ja jäävät liian vähälle. Vai onko vain niin, että pimeänä aikana niitä kaipaa enempi jaksaakseen kuin muulloin? Mitä sitä itseään huijaamaan kieltämällä ruokavaliostaan jotain, se ei vaan toimi kohdallani.

Mites teillä muilla, syöttekö talvella enempi hedelmiä? Tuliko tehtyä uuden vuoden lupauksia ruokkan liittyen?Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)