sunnuntai 31. tammikuuta 2016

SUNNUNTAIN KAHVIPÖYDÄSSÄSunnuntai, viikon viimeinen ja tällä kertaa myös kuukauden viimeinen. Vuoden ensimmäinen kuukausi on eletty, eikä se niin pitkältä tuntunutkaan kuin monesti annetaan ymmärtää. Tammikuuta moititaan ehkä ihan suotta. Eikä kai se ole tammikuun vika, että (toivottavasti) vuoden kylmimmät päivät sattuivat siihen?

Sunnuntaina istuskelin keittiössä leivinuunin edessä kahvia siemaillen. Katselin ikkunasta ja suoritin omanlaistani pihabongausta. Näin ainakin närhen, tali- ja hömötiaisen sekä punatulkkuja. Myöhemmin päivällä bongasin myös "kaverini" mustarastaan, jonka olen nimennyt Mustiksi. Ihailtavan touhukkaita olentoja nuo siivekkäät.

Sunnuntaina siivosin. Ihanuutta on juuri imuroidut ja luututut lattiat sekä uudelleen järjestelty keittiön työtaso ja pöytä.

Sunnuntaina ulkoilin. Vedin keuhkoni täyteen raitista ilmaa, kuuntelin metsän ääniä. Nerikin nautti, kun lenkille ei tarvinnut pukea edes manttelia. Ruskakin oli mukana ja löysi jäniksen.

Sunnuntaina mies paistoi banaanilettuja ja keitti kahvit. Lettujen kavereina pöytään katettiin myös itsekeitettyä mansikkahilloa, lauantai-iltaista lohitahnaa, hapankorppuja sekä appelsiinilohkoja. Aika loistava sunnuntain kahvipöytä, uskaltaisin sanoa.

Iloista alkavaa viikkoa murmelit! xx

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)