keskiviikko 20. tammikuuta 2016

VOIKO HUOMENNA OLLA VAAN KESÄ
En voi sille mitään, mutta tämä pakkanen täyttää tällä hetkellä pääni ja jäädyttää ajatuksen kulun. Kolmekymmentäyksi(!) astetta pakkasta ei juuri houkuta jättämään kotiaan ja suuntaamaan tien päälle ja töihin. Se ei houkuta mihinkään, paitsi ehkä haaveilemaan lämpimästä aurinkolomasta.

Päätään nostelevasta matkakuumesta ja totaalikyllästymisestä pakkasiin, kertonee sekin ilmiö, että olen alkanut nähdä kummia. Jäisillä rannoilla taivasta kohti kurottelevat, jäähilepuvussaan nuokkuvat kaislatkin muistuttavat mielestäni aivan selvästi pitkäkaulaisia ja hoikkakinttuisia flamingoja, jotka kahlailevat matalassa vedessä. Kevyt pakkaslumi marjanvarpujen päällä taas näyttää elähdyttävästi maisemalta lentokoneen ikkunasta, pumpuliselta pilvimatolta.

Taidan olla hiukan tärähtänyt.

Sitten on lähes rikollista, että ulkona on kaikesta huolimatta ihan sairaan kaunista. Miten noin luotaantyöntävä, ongelmia aiheuttava ja jopa hengenvaarallinen, näyttää niin kauniilta? Ja miksen voisi ottaa lintulautamme vakioasiakkaita sisälle lämpimään? Voin vain kuvitella, miten rankkaa pitkään jatkuva kylmyys on niille. Pihapiiriimme talveksi jäänyttä mustarastasta ei ole näkynyt nyt pariin päivään...

Päivän toive: voiko huomenna olla vaan kesä?


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)