maanantai 1. helmikuuta 2016

HYVÄLLÄ TUULELLA


Tästä tuli hyvä päivä, olen täynnä energiaa ja hyvää mieltä. Mikäs sen mukavampaa, sillä on yksi elämän ärsyttävimpiä asioita, kun energiat ovat tasolla nolla ja miinus. Tänään kuitenkin kipaisin innolla lenkille töistä päästyäni. Fyysinen rasitus ja kevyt hengästyminen tuntuivat hyvältä. Veri kiersi kohisten lihasten lämmetessä. Mukava lämpö ja lisääntyvä energia lisääntyi kropassa. Tätä ihminen tarvitsee! Onhan liikunnan todistettu vaikuttavan mieleen ja energiatasoihin positiivisesti. Siinä reippaillessani huomasin tienpenkalla ensimmäiset pajunkissat, ovatko nevarovainen lupaus keväästä? Ilo oli katsella myös häntäänsä heiluttavaa lenkkikaveria, joka tohotti vähän sinne tänne nuuskien ja kannettavaa keppiä etsiskellen. Hymyilin riemuidiootin lailla varmaan koko matkan.

Olen tehnyt vuodenvaihteen jälkeen useampia pieniä muutoksia elämässäni, joiden toivon vaikuttavan positiivisesti arkeeni, jaksamiseen ja yleiseen olotilaani. Tällä kertaa olen päättänyt edetä pienin askelin ja varmistella onnistumistani, katsotaan onko tämä taktiikka edellisiä parempi?

Innostuspuuskassani pohdin nyt ajankäyttöäni ja lähes koko talven jatkunutta tunnetta aikaansaamattomuudesta. Koska asioiden ylöskirjoittamista pidetään suuressa arvossa, olen taas päättänyt kokeilla sitä. Paha tapani on ignoorata todo-listat ja kalenterimerkinnät ainakin osittain, jos niihin ei liity muita osapuolia kuin minä itse. Ehkä minun tulisi olla armollisempi itselleni, jotta voisin onnistua? Ehkä kaikkea ei vaan voi suorittaa parissa tunnissa työpäivän jälkeen ja listan mahdottomuus saa hylkäämään koko tehtävän. Niinpä alankin suunnitella viikottain päiviäni maltillisesti - unohtamatta mukaviakin asioita kalenterista. Tälle illalle olen suunnitellut vielä joogatuokion ja esimerkiksi keskiviikolle mm. jalkakylvyn. Sitten on kaikkea muuta pölynpyyhinnästä lattiakaivon puhdistamiseen, vaatehuoneen siivoamiseen ja pakastimen sulatukseen. Mutten yritä tehdä niitä kaikkia samana iltana, koska jokaiseen iltaan mahtuu niitä normiaskareita, joita kalenteriin ei tule kirjattua. Jospa tällä reseptillä saan enempi aikaan myös arkena? 

Jos teillä lukijoilla on jakaa kokemuksia ajankäytöstä tai saamattomuudentunteesta, niin kuulisin mieluusti teidän fiiliksiä aiheesta. Tai miten olette ratkaisseet asian? Tai kiinnostaako teitä ollenkaan lueskella tälläisiä höpinöitä täällä blogissa? Jos kommentointi ylittää ujouskynnyksen, niin alla olevaa sydäntä voi klikata ihan anonyymisti. ;)

Energiaa viikkoonne! :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)