keskiviikko 10. helmikuuta 2016

MUSEOSSA LONTOOSSA & LOMA-AJATUKSIAEhkä ärsyttävin asia talvessa on tämä loska, pimeys ja liukkaus, siellä mistä jää ei vielä ole ennättänyt sulamaan. Matkakuume jonnekin on huipussaan. Lontoo ei välttämättä ole vielä tähän vuoden aikaan - jos ikinä - mikään aurinkolomakohde, mutta koska marraskuiselta reissulta on joitain kuvia julkaisematta, niin miksipä ei.

Pitempään mukana olleet tietävätkin, että vierailen tasaisen epätasaisin väliajoin veljeni luona Lontoossa. Reissut eivät siis ole minuuttiaikataululla suoritettavia esteratoja, joilla ravataan läpi kaikenmaailman nähtävyydet. Sama kyllä pätee oikeastaan kaikkeen lomailuun, pitäähän mukavalle oleskelulle ja rentoutumisellekin antaa sijansa. Joskus olen kauhunsekaisin tuntein seurannut sivusta perhettään hoputtavaa äitiä, joka lähes armeijamaisella kurilla marssittaa puolisoaan ja jälkikasvuaan paikasta toiseen, vaikka lapset pulikoisivat mieluusti hetken pidempään hotellin uima-altaassa. Tarkemmin ajateltuna, näitä mahtuu lähes joka lomaan, mutta toki kukin tyylillään.

Itse haluan viettää lomani lepoisalla otteella. Tykkään kuljeksia kiireettömästi, tutkia ja katsella, ilman päämäärääkin. Päämäärä ei aina ole tärkein vaan matka itse. Matkanvarrella on ihana istahtaa kahvilaan, siemailla kupillinen höyryävää kahvia tai vaikka lasi viiniä, seurata ohimeneviä ihmisiä, seurata ympäristöä.

Aivan laakereillani en kuitenkaan koko lomaani malta vaan aina jotain pientä aktiviteettia täytyy olla. Edellisellä Lontoon reissulla ohjelmassa olivat Natural History Museum sekä kiertävä taikashow The Illusionists. Jos vaan törmäätte jossain maailman kolkassa kyseiseen showhun, niin ängetkää itsenne sinne vaikka väkisin. Lavasta kolmannella rivillä olevilta paikoiltamme kyttäsimme silmäkovana pienen pientäkin vihiä siitä, miten temput toteutetaan, mutta salaisuudeksi jäivät. Ihan huikea ja viihdyttävä show! Ja olipa hyvännäköisiä miehiäkin lavalla... :) Luonnollisestikaan showta ei saanut kuvata. Kiitokset armaalle veikalle varmasti ikimuistoisesta synttäriyllätyksestä!

Sen sijaan museossa kuvaamista ei ollut rajoitettu mitenkään. Natural History Museum on valtava ja siellä saa helposti vietettyä päivän. Jos vain aika antaa periksi, kannattaa vierailua jopa jakaa useammalle kerralle, varsinkin jos haluaa kiertää kaikki kohteet. Sisäänpääsymaksua ei ole. Välillä voi hengähtää istumaan ravintolaan tai kahvilaan. Museo ei ole pelkästään katselemista vaan kävijän on mahdollista myös osallistua ja havainnoida vaikka omaa käyttäytymistään esimerkkien avulla. Vaarana tosin on, että poistut mykistyneenä kaikesta näkemästäsi ja kokemastasi. Edellinen pätee niin taikashowhun kuin museoonkin. Molemmissa on kaikenikäisille nähtävää ja koettavaa.
Voivoi, kylläpä olisi virkistävää päästä johonkin, ihan mihin vaan. Talviloma on kyllä vielä pitämättä... mutta on niin paljon paikkoja, joihin haluaisin.

Extramenovinkki Lontooseen: National Portrait Galleryssa on Voguen 100-vuotisnäyttely toukokuun 22. päivään asti, vinkki vinkki. Sinne minäkin tahdon!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)