sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

HYVINVOINTIMAKKARA
Olen pohtinut hyvinvointia ja sen merkitystä itselleni viime aikoina enempi kuin ehkä ikinä. Yksi on varmaa ja se on se, että hyvinvointi on minulle fiiliksen mukaan elämistä, ei gramman tarkkaa säätämistä ja tarkkoja sääntöjä.

Minulle hyvinvointi on kokonaisvaltainen asia, eikä se rajoitu pelkästään liikkumiseen tai ruokavalioon. Hyvinvointi on myös onnellisuutta, hyvää mieltä ja energiaa sekä itsensä kuuntelemista. Hyvinvontiin kuuluu olla armollinen myös itselleen. Alan pikkuhiljaa taipua ajatukseen siitä, että omalla kohdallani hyvinvointi ja onnellisuus on yhtä kuin mielivaltainen ruokavalio ja liikuntaa sopiva annos. Mielivaltainen ruokavalio sallii kaiken eikä kiellä mitään.  Se ei silti tarkoita, että söisin viitenä päivänä viikossa epäterveellisesti. Sopiva annos liikuntaa on taas korvien välissä, yhtenä päivänä vedän hikilenkin ja puolentoistatunnin joogan, toisena päivänä liikuntani saattaa rajoittua ruokakaupan läpikävelyyn ja ostosten keräilyyn.

Hyvinvointiin kuuluu mielen avoimuus. Hyvää mieltä ja onnea voi tuoda läheiset, liikunta ja ruoka, mutta myös pidentyvät päivät ja lisääntyvä valo, laulavat linnut ja luonnon kauneus. Niitä voi löytää yllättävistä asioista, kun vain muistaa pitää mielensä ja aistinsa avoimina.

Viime viikonloppuna edistimme hyvinvointia miehen kanssa menemällä retkelle läheiseen saareen. Saareen syntyi nuotio ja sen liekeissä paistui makkarat. :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)