maanantai 28. maaliskuuta 2016

KEVÄTRETKITämän pitkän pääsiäisviikonlopun parhaat asiat, ovat varmasti melko monella samat. Hyvä ruoka, erinomainen ulkoilusää, vapaat ja mahdollisesti perheen tai ystävien seura. Omaan listaani lisään vielä mukavasti menneen koiranäyttelyreissun.

Pyhien aikaan toteutettiin jo jonkinlaiseksi perinteeksi kehkeytynyt kevätretki, jolla halukkaat pilkkivät, tehdään metsänlaitaan notski ja paistellaan siinä makkaroita, voileipiä tai mitä ikinä eväitä sattuu milloinkin mukana olemaan. Termospullosta kaadetaan retkimukeihin kahvia ja teetä. Sitten tietty syödään ne eväät. Ja nautitaan kevätsäästä ja ulkoilmasta ylipäänsä sekä seurasta. Vaikkei aina tarvitse puhuakaan. Jännä, miten retkieväät maistuvat aina aika hyvälle. Ihan nuo nuotiolla paistetut makkaratkin. Tällä retkellä meikäläinenkin oli niin eräjorma, että nuotiokin tekaistiin äitiliinin kanssa lumen alta pilkottavista risuista ja sytykkeet sain kaisloista. Makkaratikunkin veistelin! Joskus sitä ylättää vähän itsensäkin. Miehillä oli kyllä sitten polttopuita sankollinen mukana, taisivat ottaa varman päälle... :D

Huomenna sitten arki rysähtääkin päälle ihan tosissaan. Työkaveri on lomalla ja se tietää luonnollisesti pitempiä ja rankempia päiviä itselleni. Onhan tässä toki itselläkin viiden päivän vapaat takana ja vajaa viikko edessä, joten saatan selvitä siitä. Kellojen siirtely kyllä tuntuu hieman nahoissa, mutta jospa se tästä varmaan pikkuhiljaa omakin rytmi siirtyy nykyaikaan.

Hei hirmuisen mukavaa alkanutta viikkoa! Miten teidän vapaat meni?


kuva minusta: äitiliini


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)