maanantai 11. huhtikuuta 2016

HEPPAIKÄVÄ


Olenko koskaan kertonut, että olen entinen heppatyttö? Muistelen, että siitä on ollut puhetta. Entinen heppatyttö ei sinänsä pidä paikkaansa, sillä sydän sykkii hevosille edelleen lämpimästi. Jo pitkään olen suunnitellut kuvausreissua talleille, jossa tietenkin olisi taka-ajatuksena samalla vähän raaputella ja seurustella hevosten kanssa, mutta reissua ei vain ole tapahtunut. Kun on ollut aikaa, on ollut vääränlainen sää ja kun on ollut oikeanlainen sää, ei ole ollut aikaa... 

Sitten törmäsin näihin kuviin ulkoisen kiintolevyn uumenissa. Hevosia! Joskin hevosia Korkeasaaressa, mutta ihan kivoja kuvia hevosista - "villihevosista". Taitaa joukossa olla yksi aasin ahterikin, mutta ei haittaa. Itselleni kuvat toivat tähän ikävään edes pientä lohtua.

Pienenä tyttönä, hevoshulluuden ehkä pahimpana aikana, kamera kulki tiiviisti tallilla mukana. Siihen aikaan kamerassa oli kehitettävä filmi ja oli ihan yleistä, että puolet kahdenkymmenenneljän kuvan rullasta oli jotenkin epäonnistuneita. Ja voi vietävä, kuinka se harmitti! Toisinaan valokuvausliike jätti kehittämättä pahiten epäonnistuneet kuvat, säästyi edes muutama markka. Ja vaikkei niitä markkoja paljoa ollutkaan, enempi harmitti ne epäonnistuneet kuvat kuin menetetyt markat. Onnistuneet kuvatkaan eivät aina olleet kovin mielikuvituksellisia mestariteoksia, mutta yhteistä kuville oli tietysti se, että niissä esiintyi kuitenkin jumalaisia olentoja - vaikka se olento olisi vain seissyt pää riipuksissa ja korvat lupallaan päivätorkuillansa. Nykyään noita hevoskuvia pääsee ottamaan aivan liian vähän. Ja on digikamera, mistä saa pahimmat kömmähdykset poistettua samantien. 

Ei se pienen tytön hevoshulluus muuten mihinkään ole kadonnut. Se on jalostunut hieman toisenmalliseksi. Jos se nuorempana tarkoitti enempi ratsastamista ja vauhtia, on se ollut myöhemmin enempi kiinnostusta hevosta kohtaan. Miten se käyttäytyy, miten se viestii meille ihmisille ja lajitovereilleen. Hevosen seurasta on tullut vauhtia tärkeämpää.

Siihen seuraan on päästävä lähitulevaisuudessa - vaikka sitten ilman kameraa. Kunhan paikat alkaa vihertää, voi kamerankin ottaa mukaan. :)


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)