sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

PUOLI KUUTA KESÄÄN
On aika, jolloin haaveillaan kesästä ja kaivataan kevättä. Ollaan malttamattomia ja kuvitellaan kevättä, vaikka maisema on vielä paksun lumipeitteen alla ja nurkissa paukkuu pakkanen. Tuolloin pienikin pilkahdus auringosta on aivan selvä merkki keväästä.

Mutta tiedättekö, nyt todellakin on kevät. Pakko olla, sillä bongasin eilen sisiliskon, kuivatin pyykkiä ulkona ja aloitin kevään pihatyöt ulkona. Mikäli nämä eivät todista kevättä, niin entäpä peipon laulu sitten? "Puoli kuuta peipposesta..." sanoo sananlaskukin. Jos puolen kuun päästä on kesä, niin nyt täytyy olla kevät. 
Lumipeite on vaihtunut sieltä täältä pilkottelevaan sulaan maahan eikä pakkanenkaan enää pauku. Kärpäset verryttelevät siipiään aurinkoisilla seinustoilla. Pieniä puroja on syntynyt lumien huvetessa ja niissä liplattava vesi kimaltaa auringossa. Olen kaivanut haravan talviteloiltaan, sillä rakennusten ympärillä pääsee jo rapsuttelemaan. Kevät on aika ihanaa aikaa - vaikka katoavan lumen alta paljastuu myös toinen toistaan mielenkiintoisemman näköisiä koirankakkoja. En ehkä ala kuvailla niitä enempää, mutta ainakin koiralliset lukijat tietänevät, mitä tarkoitan.

Huomasin narsissien työntävän itseään kohti aurinkoa kuivien lehtien seasta ruusupensaiden juurella. Jos vain säät tälläisenä jatkuu, niin kohta ne jo kukkivat. Puut alkavat vihertää, sitten tulee omenapuun kukat ja elättelen toiveita myös kirsikkapuun kukista tänä vuonna. Kevään tulo on joka vuosi yhtä ihmeellinen, en jaksa kyllästyä sen seuraamiseen. Siihen liittyy paljon hyvin pieniä juttuja, joita ei nää, ellei pysähdy katsomaan. Suosittelen!


Olisi kiva kuulla, millaisia keväänmerkkejä olette bongailleet? Ihanaa sunnuntaipäivää! xxkuvat viime ja tältä viikonlopulta puhelimesta esiinongittuina
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)