maanantai 25. huhtikuuta 2016

UNELMIEN TAVOITTELUSTA
Kaikillahan meillä on unelmia tai ainakin pitäisi olla. Meillä tulisi olla tavoitteita, jotka saattavat olla niitä unelmiamme tai jotain muita tavoitteita. Minulta kysyttiin hiljattain, mitä rakastaisin tehdä? Ei mitä tykkäisin tehdä tai mitä teen vaan mitä rakastaisin tehdä. Hetken mietittyäni asia oli aivan selvänä mielessäni. 

Hoksasin, että unelmani ovat niitä, mitä rakastaisin tehdä. Samaan syssyyn ymmärsin, etteivät ne kaikki kuitenkaan ole tavoitteitani, eivät ainakaan niin aktiivisia tavoitteita kuin haluaisin. Miksi ei ole, en osaa vastata. Miksen tavoittelisi määrätietoisemmin ja rohkeasti sitä, mitä rakastaisin? Voisin elää unelmiani, miksen pyrkisi siihen? Niin, miksi en. Miksi tyytyisin siihen, mitä minulla jo on?

Toivoisin voivani elää joustavaa ja omannäköistäni elämää. Haluaisin kirjoittaa ja kuvata, ehkä määrätä enempi itse työskentelystäni. Haluaisin myös vastapainoksi työskennellä eläinten parissa, ne antavat niin paljon. Tarkemmin määriteltynä eläimet olisivat hevoset ja koirat. Ovathan nämä unelmani jo jollain tasolla toteutuneet, mutta haluaisin enemmän. Unelmani ovat kuitenkin kaikki mahdollisuuksia, jotka voin saavuttaa tavoittelemalla niitä määrätietoisesti ja tekemällä töitä niiden eteen. Ne eivät tule ilmaiseksi. Mutta ymmärtämällä, että unelmat on mahdollista saavuttaa niitä aktiivisesti työstämällä on jo askel kohti päämäärää. Sen jälkeen tarvitaan vaan päättäväisyyttä ja rohkeutta tavoitella niitä. Matka ei koskaan ole helppo, eikä oikoteitä monesti ole, mutta matkalla on mahdollista kehittyä ja oppia, kuinka sinne unelmiin päästään.

"Elämäni on täynnä mahdollisuuksia", niin myös jokaisen teidän. Energistä alkanutta viikkoa ja hyvää matkaa kohti unelmia!


kuvan kortti Maaretta Tukiainen / Krista Keltanen: Hyvän mielen kortit (PS-Kustannus)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)