lauantai 18. kesäkuuta 2016

KOTISEUTU: KAHVILA SOROPPI
Kotiseutu- juttusarjassa keskityn lähiseudulla sijaitseviin mielenkiintoisiin paikkoihin, liikkeisiin, kahviloihin tai mihin nyt ikinä satun eksymään - tai mihin oikein kovasti haluaisin päästä käymään. Aiemmin lupailin listaa paikoista, joissa haluaisin tänä kesänä käydä, mutta ajatus on kypsynyt kotiseutu- sarjaksi. Blogin aiheisiin on lisätty kotiseutu- kategoria, joten jos etsit vinkkejä kotiseudulleni Etelä-Savoon, löydät niitä em. kategorian alta. 

Ensimmäisenä tässä juttusarjassa piipahdetaan kotikyläni Puumalan Kahvila Soropissa. Poikkesin suloiseen kahvilaan perjantaina ensimmäistä kertaa, mutta en usko sen jäävän viimeiseksi. Kanasalaatti ja suklaa-aromilla maustettu kahvi vakuuttivat kävijän. Seuraavalla käynnillä aion nauttia keittolounaan.Vanhoilla kalusteilla kalustettu kahvila on perustettu vanhan kaupan tiloihin. Kauppa-ajasta muistuttavia esineitä on käytetty mukavasti sisustuksessa, mitä täydentävät myynnissä olevat sisustusesineet, käsityönä tehdyt tottakai. Tila henkii vanhaa aikaa. Vanhoja hirsiä, heinäseipäitä, pönttöuuni...

Joistain paikoista vain tykkää heti. Tilan henki ja sisustus, valikoima ja henkilökunta - Soropissa on ne kaikki. Ihmettelen, miten olen onnistunut ohittamaan näin mukavan paikan vuosien ajan?

Myynnissä on sopivasti suolaista ja makeaa sekä päivittäin vaihtuva keittolounas. Salaattiannokseni sisälsi leipää ja kahvin. Vitriinistä bongasin mukavasti myös gluteenittomia ja laktoosittomia vaihtoehtoja. Entä mainitsinko jo erikoiskahvit? Sekä mukavan henkilökunnan?


Suosittelen. Pikkukylän kahvila puutalossa, jolla on pitkä historia, mutta jossa on ripaus tämän päivän makuja. Soropin löydät aivan Puumalan keskustasta, osoitteesta Keskustie 3.
Bonus: Viereisessä rakennuksessa kesän ajan By Pia's Summer Shop!
Täytyy itsekin piipahtaa liikkeessä tekemässä tarkempia tutkimuksia.


1 kommentti :

  1. Voi tuollaiset paikat on niin kertakaikkisen ihania.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)