torstai 9. kesäkuuta 2016

LINTUPERSPEKTIIVI LONTOOSEEN
Emirates Airline cable cars. Siinä ne liukuvat vaivattoman helposti halki ilmojen ja me kolme - mie, velipoika ja serkkulikka - katselemme niitä uteliaina, ehkä vähän jännittyneinä ja arvioiden köysiradan kestävyyttä. Takaraivoon hiipivästä epäröinnistä huolimatta astumme kyytiin ja istumme omaan koriimme, minä taisin ihmetelllä, mistä ovi suljetaan ja ettei kai se vaan ole auki "tuolla yläilmoissa"??  Ovet sulkeutuivat hetkeä myöhemmin itsestään ja samalla alkoi kaduttaa koko homma. Serkkulikka oli ajellut moisella kapineella Itävallassa, joten hän oli lähes pro. Minä halusin valua istumaan lattialle, olisihan siitä lyhyempi pudotus maahan ja velipoikakin istui hiirenhiljaa omassa nurkassaan.
Radan korkein kohta on 90 metrissä ja olihan maisemat huikeat, sitten kun viimein uskalsi hieman katsella ympärilleen ja luopua ajatuksesta, että ehkä vaijeri katkeaa tai korimme tippuu muuten vaan alla virtaavaan Thamesiin. Siitä huolimatta kuvissa on heijastumia lasista, horisontit ovat vähän vinksinvonksin eikä kännykkälaatu muutenkaan niin hääppöistä ole. Reissu oli kuitenkin huikea kaikessa jännittävyydessään, suosittelen kyllä. Kaltaisilleni korkeanpaikankammosta kärsiville kokemus voi olla hyvinkin jännittävä, mutta minäkin selvisin. Ja se tunne, kun astut takaisin maanpinnalle vielä adrenaliinin virratessa kohisten suonissa. Teki mieli hihkaista ilmoille jotain elossaolemisesta ja voittamattomuudesta - olo oli aika mahtava... vähän hassua ehkä. Veikka julisti ettei koskaan enää lähde mokomaan keksintöön, mutta epäilenpä vähän. Olisihan hienoa nähdä samat maisemat myös pimeän aikaan. ;)

Lontoota pääsee toki ihastelemaan ylhäältä käsin myös London Eye- maailmanpyörästä tai vaikkapa The Shard- rakennuksesta. Kummassakaan en ole käynyt, mutta ainakin London Eyehen verrattuna tämä oli edullinen (taisi olla reilu kolme puntaa) eikä tarvinnut jonottaa (London Eyehin on aina julmetut jonot kun Southbankilla on hengattu, niin tälläkin kertaa) ja silti saimme kolmeen pekkaan ikioman korin. Eli tässä varsinaisen hyvä kohde budjettimatkailijalle!Matkamme jatkui köysiradalta O2 areenalle, mutta se onkin jo toinen tarina. Areenasta pikkupalanen postauksen toisessa kuvassa. Kyllä, areena on se omituinen valkoinen kupla, josta näyttää tököttävän nostokurjentapaisia...

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)