sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

SUNNUNTAI ILLALLINEN

Joskus laiskuus yllättää ja ruokakauppaan meneminen tuntuu tarpeettomalta. Varsinkin kun toisena päivänä ei ole ketään kotona syömässä ja sunnuntain jälkeenhän on jo maanantai, joten kauppareissua ei tarvitse organisoida varta vasten. Eilinen hurahti koiranäyttelyreissulla ja sen jälkeen vietin iltaa itsekseni kotona ja pärjään hyvin vähillä eväillä. Tänään pitikin sitten taikoa jääkaapista löytyvistä jämistä jotain.

Tämä jotain oli kuitenkin hyvin herkullista ja yllätti itsenikin.

Tomaateista tuli ehdoton suosikkini, mietin tässä jo, voisiko niitä tehdä kerralla enempi ja purkittaa? Ja uunissa tehdyt perunalohkot nyt vaan ovat hyviä ja mukavaa vaihtelua keitetyille potuille. Tällä kertaa perunoiden mausteena tuoretta timjamia, suolaa sekä Pasta Rosso mausteseosta sekä öljyä. Jos jääkaapin valikoima oli niukka, niin puutteita oli myös kuivakaapissa - jauhelihapihvit on kursittu kasaan kananmunasta, sipulista ja mausteista.

Tomaattien kaverina astiassa on valkosipulin kynsiä, suolaa, Pasta Rosso mausteseosta (olen jostain syystä tykästynyt tähän ja käytän sitä lähes kaikkeen...), hunajaa sekä reilusti öljyä. Ja kyllä olivat viedä kielen mennessään! Ja loppuivat ihan kesken. Seuraavalla kerralla teen näitä tupla - tai ehkä tripla-annoksen.

Toivottavasti oli mukava viikonloppu, miulla ainakin oli. Huomenna taas leipätyöhön, tsemppiä viikkoihinne! :)
2 kommenttia :

 1. Joskus käy juuri noin, jääkaapissa ei näytä olevan mitään ja kuitenkin saa tehtyä herkullisen ruuan.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tilanne vaatii hieman mielikuvitustakin, mutta kuten nyt, voi myös yllättyä hyvinkin positiivisesti. Ja netti on aikamoinen reseptien aarreaitta! :)
   Kiitos vinkistä, pitääpä käydä katsomassa blogiasi. :)

   Poista

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)