tiistai 7. kesäkuuta 2016

VIHERPEUKALOINTIAKun tänään taas aurinko paistoi ja lämpötilakin oli ihan siedettävä, upotin pinkit puutarhahanskani multaan ja laitoin hieman kesäkukkia. En todellakaan ole mikään viherpeukalo, joten puutarhurina olemista harjoittelenkin melkolailla kantapään kautta. Kesäkukat vielä jotenkin saan pysymään hengissä syksyyn, mutta perennat ovatkin sitten jo vähän niin ja näin. Joskus onnistuu, toisinaan ei.

Vääränlainen maa-aines, pH, liika aurinko, kuiva maa, märkä maa, savinen tai multainen, läpäisevä - on hämmästyttävää, miten moni asia vaikuttaa onnistumiseen. Haikeana olen katsellut perennapenkkejäni, osa istutuksista ei näemmä selvinnyt talvesta, myyrästä tai mistä ikinä. Kummallisia paljaita aukkoja siellä täällä. Pikkiriikkisellä kasvimaallani sen sijaan salaatit ja porkkanat ovat alkaneet itää, jee! Miehen kummilta saadut tomaatin taimet puskevat jo ensimmäisiä pikkuruisia tomaatin alkuja. Eikä ne enää ole mitään taimia vaan täysiverisiä tomaatteja!

Kukkaloiston lisäksi tällä hetkellä puutarharintamalla kiinnostelee puutarhan "sisustus". Tälle kesälle haaveilen saavani riippumaton (sekä paksun peiton, sillä hellettä ei ehkä tule??), tunnelmavaloja sekä lyhtyjä, pienen kahvittelupöydän omenapuiden katveeseen, pehmeitä tyynyjä, näin myös mainoksen perhostalosta, mikä alkoi tietty heti kiinnostaa! Lämpimiä päiviä sekä lupsakoita iltoja!

Riippumattovouhotuksessani bongasin Riippumattojen maailman, jossapa pikaisella vilkaisulla näyttäisi olevan mukava valikoima ekologisia luomupuuvillaisia löhöilykeitaita. Suoriudunkin tästä kauppaan suorittamaan tarkempia tutkimuksia. Onko kokemuksia kaupasta? 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)