lauantai 24. syyskuuta 2016

kuplia southbankissa


Tässä iltana eräänä kuvia selaillessani törmäsin viime toukokuisiin Lontoon kuviin. Samalla mielessäni välähti, että siltäkin reissulta on kuvamateriaalia vaikka kuinka. Otetaanpa siis tähän lauantaihin ja pahaakin pahempaan matkavarpaan kolotukseen muutama reissukuva.

Viime perjantaina tapasin ensimmäiset hanhet muuttoreissullaan ja ajattelin - vähän kateellisenakin - miten kiva olis päästä reissuun itsekin. Matkakuume vaivaa aina kesän jälkeen ja lähes tasaisesti läpi talven. Kesällä sen sijaan olen useinmiten tyytyväinen, vaikkei säät aina ihan trooppisiin oloihin yletykään. Ja onhan se myönnettävä, että viime kesänäkin ketutti, kun vedin kesälomalla toppatakkia päälle pihalle lähtiessä... Silti syksy ja talvi ovat matkavarpaan kolotuksen parasta aikaa, niin sanotusti.


Nämä kuvat ovat Southbankista, Thamesin varrelta, joka on ykllä yksi lempipaikoistani Lontoon kulmilla. Joenvartta jaksaa kuljeskella kerta toisensa jälkeen kyllästymättä eikä se pettänyt tänäkään toukokuisena iltapäivänä! Reissussahan oli mukana myös serkkutyttö ja kohteessa asuva veljeni, joten seurakin oli mitä parhainta.

Vinkiksi voinenkin antaa, että joenvarsikävelylle kannattaa varata aikaa. Ehkäpä kannattaa jopa lähteä notkumaan kiireettömästi joenvarteen kuin kävelylle. Notkumisen lomassa voi nauttia jotain suupalaa tai vaikka ihastella auringonlaskua, jos siihen aikaan sattuu olemaan liikenteessä. Voi, pääsisinpä noihin hetkiin!


Kolotteleekos kenenkään muun matkavarvasta...?

Edelliset jutut tältä reissulta täällä ja täällä.
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)