perjantai 16. joulukuuta 2016

lounasöverit


Puh ja huh! Tämä joulunaika on petollista. Toivun tässä pikkuhiljaa päivän lounasövereistä, sillä meillä oli työpaikan jouluateria läheisessä Ravintola Satamassa. Kummasti masu täyttyy äkkiseltään kevyeltä näyttävästä sapuskasta... Ehkä paino pitäisi nimenomaan sanalla näyttävästä. Iltapäivä työpäivästä menikin kivasti ähkyä sulatellen.Annos ei ole kovin kauniisti aseteltu, mutta se on kuola suupielestä valuen kerätty joululounaan salaattipöydästä. Sittemmin hyvällä ruokahalulla nautittu. Oma ateriani koostuikin pääasiassa salaattipöydän antimista, missä oli mielestäni parhaat herkut. Salaattia, graavilohta, savulohta, katkarapuja, perunasalaattia, kinkkua talon sinapilla, kananmunanpuolikas ja ruohosipuliaiolia, leipää erilaisin levittein - ja yllätyksenä kaikista - mätihyytelöä. En tiennyt tykkääväni. Mukavaa oppia itsestään vielä näin kolkytplus- ikäisenä.

Pääruoan kuittasin porkkanalaatikolla, jota extrasin toisella munanpuolikkaalla ja mätihyytelöllä.

Tässä vaiheessa jälkiruoalle ei oikeastaan ollut enää tilaa, mutta sain kuin sainkin ahdettua vielä piparkakkurahkaa ja glögiä. Juustovalikoima houkutteli kovasti, mutta rajansa tuntuu olevan vatsallanikin...Sataman jouluruoka onkin ollut joka vuosi omaan makuuni lähes taivaallista. Omalle lautaselle ei valikoitunut lähellekään kaikkea, mitä tarjolla oli, sillä valikoima on runsas. Ja tietysti lautasta tulee täytettyä niillä omilla herkuilla.

Tästä mieleeni juolahtikin Lontoon reissuni ruokailut, jotka eivät menneet aivan putkeen, mutta se onkin sitten toinen tarina. Tarina, jonka tulen kertomaan tässä kohta puoleen.

Nyt jatkan mahan vierellä körmöttämistä! :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)