keskiviikko 18. tammikuuta 2017

tie kutsuu taasTie kutsuu taas matkalaista. Tällä kertaa matkakohteena on eteläisen naapurimme Viron Narva ja siellä viikonloppuna järjestettävä koiranäyttely. Olen aikas innoissani, mutta samaan aikaan hieman jännittynyt - koirien kanssa ulkomaille lähteminen, kun on uusi aluevaltaus. Moniin asioihin on pitänyt etsiä ja kysyä vastauksia, ettei matkamme tyssää heti satamassa. Googlea on paukutettu olan takaa. Laivamatkat, hotelli ja koirien ilmoittautuminen hoidettiin verkossa. Sieltä on selviteltyä myös ajoreittiä.

Tästä saan oivan aasinsillan siihen, kuinka tietokoneen käyttö on yhä monille lähes hepreaa. Lähimpänä esimerkkinä oma äitiliinini, jonka tietotekniset taidot ovat lähes olemattomat. Olen yrittänyt hellästi tuputtaa hänelle oppejani sekä rohkaissut opettelemaan ainakin perusjuttuja - nykyään kun lähes kaikki asiat on mahdollista hoitaa verkossa. Ja sinne maailmaa hilataan määrätietoisesti yhä enempi, halusimme sitä tai emme.

Olen saattanut joskus muinoin postata jonkinsortin matkalaukku- postauksen siitä, mitä matkaani lähtee. Jos en, niin nyt sen teen. Pakattavana on toki jotain itselleni, mutta myös mukaan lähtevälle Taika-koiralle. Kyseessä kun on tyttöjen reissu "kauneuskilpailuun", pitää mukana olla myös vähän blingblingiä.

Itselle mukaan ensimmäisten joukossa valikoitui Amy Vermontin paitapusero, joka on mukavaa kevyttä matskua ja samalla siisti tilanteeseen. Tykkään puseron rusetista, mikä tuo siihen hieman vaihtelua normaalista kauluspaidasta. Huiveja pitää olla joka käänteessä ja farkut nyt on ihan must näyttelyreissuilla, sillä hamoseen en ole tohtinut pukeutua, vaikka sitäkin paljon näkee.


Matkavalmisteluja tehdessämme kanssani matkaavan tyttökaverin kanssa, törmäsimme siihen, että tarvittavia tietoja sai hakea kissojen ja koirien kanssa - tässä ehkä enempi koirien kanssa - sieltä täältä.

Samaan asiaan törmää varmasti moni tietokoneisiin tutustuva ja internetmaailman saloihin vasta perehtyvä. Arimmat luovuttavat, kun haluttua tietoa ei löydy tai sitä ei osata etsiä. Siksipä minulla on ilo vinkata teille, että tietokoneen sielun maailmaan ja esimerkiksi verkko-ostamiseen löytyy ilmaiseksi ladattava (ja tulostettava) opas täältä. Aihetta on käsitelty laajasti, muttei liian - ja kuka kieltää hyppäämästä kohtien yli, jotka itselle ovat peruskauraa. Löysinpä itsellenikin ihan käyttökelpoisia vinkkejä!


Nyt voin vain toivoa, että olisipa meidän matkaakin koskevat tiedot löytyneet yhtä helposti yksien kansien välistä.

Reippaasti kohti uusia aluevaltauksia, ystävät! :)


Pusero Amy Vermont/ Klingel.fi (saatu)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)