sunnuntai 19. helmikuuta 2017

tavallista elämää

Pöydällä makaa viikon lehti, varisseita tulppaanin terälehtiä sekä astioita. Pöydänkulmalla nököttää iPadin laturi ja yksinäinen hiiri seilaa kohti pöydän keskustaa. Näky on enempi kuin tuttu tässä torpassa. Tavaroita sikinsokin siellä täällä, elämän jälkiä (tai merkkejä laiskasta emännästä).

Istun pöydän ääressä yksin, mies meni jo. Tilanne on sekin tuttu, sillä olen ehkä koko universumin hitain syömään. Asiaa ei tietysti auta, että saan päähäni kuvata muutaman ruudun koko komeudesta. Kun istun takaisin pöytään syödäkseni lautasellani odottavan leivän, saan seurakseni viileällä, hieman kostealla kuonolla tökkivän koiran. Saan osakseni merkitseviä hymähdyksiä sekä tassulla läpsimistä. Pienetkin huomionosoitukset, vaikka vain toruva katse osaltani, saavat koiran hännän huiskamaan iloisesti edestakaisin kuin erävoiton merkiksi.
Maanantaina saadut kukat ovat menettäneet jo teränsä, mutten raaski heittää niitä vielä pois. 

Tein lämpimiä leipiä pannulla ja ihmettelen, miksen ole tehnyt niin aiemmin. Viikonlopun ihmetyksiin kuuluivat myös verigreipin minimaaliset siemenet. Ovatko ne normaalistikin vain pellavan siemenen kokoisia vai oliko tämä jokin erikoislajike? Kasvaisiko siemenistä greippipuu - tai mitään - jos siemenet tökkäisi multaan?

Viikonlopun tehtävälista on aina lähes kohtuuton ja melkein poikkeuksetta jotain jää tekemättä. Kyllä ihminen tekemistä keksii, mutta joskus on myös muistettava höllätä.

Yksi asia on kuitenkin jokaiselle viikonlopulle pyhitetty - ulkoilulle on järjestyttävä aikaa aina. 

Naurun pyrskähdyksiä aiheutti Makis-koiran epäluuloinen suhtautuminen puluihin käydessämme kylällä päiväkävelyllä. Ihastusta viikonlopun ulkoiluissa herätti myös varovaiset lupaukset saapuvasta keväästä. Oli leuto saa, räystäiltä tippui vettä, aurinkokin näyttäytyi välillä. Toisaalta lunta tuli hetkittäin lähes vaakatasossa, mutta ne pienet merkit...


Tavalliseen elämään liittyy olennaisina kodinkoneina mm. imuri ja pyykinpesukone. Meillä tuoksuikin viikonloppuna puhdas pyykki ja saunanraikkaat asukkaat. Ai hei, kodinkonelistaan lisättävä siis kiuas... vai onko se nyt mikään kodinkone, ehkä ei? Hella ainakin, sillä valmistettiin aiemmin mainitut lämpimät leivät, banaanipannukakut sekä jänispaisti.

Aamulla minua odottaa kamalista kamalin hammaslääkäri. Tarkastutin purukalustoni vuosien jälkeen ja ihan en käynnistä kehuilla selvinnyt. Olen kuitenkin saanut tsempattua itseni tilaan, jossa olen päättänyt laittaa homman kuntoon, pelostani huolimatta.

Jos siis selviän hammaslääkärireissusta maanantaiaamuna, selviän loppuviikosta varmaan leikiten.

Miten teidän viikonloppu meni? xx


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)