perjantai 10. maaliskuuta 2017

neidit näyttelyssä


Jotenkin blogin postaukset ovat viime aikoina olleet ihan liikaa viikonloppuihin painottuvia niin aiheiltaan kuin ajoituksiltaankin. On kuitenkin jatkettava sillä linjalla ainakin tämän postauksen verran, sillä viime lauantain koiranäyttelyreissu - ja sen päätähdet - ansaitsevat osansa.

Näyttelykausi korkattiin talven jäljiltä heti, kun koirien "työkausi" päättyi helmikuun loppuun. Ja millaisen aloituksen murmelit järjestivät! Omasta mielestä omat koirat ovat aina parhaita, mutta näyttelykehään astun aina nöyränä ja valmiina vastaanottamaan sen mitä milloinkin annetaan. Lopputuloksen tietää vasta, kun jokainen koira on arvosteltu. Lisäjännitystä tällä reissulla aiheutti lauman nuorimmaisen mukana olo ja ensiesiintyminen pentuluokassa.

Pikkunatiainen oli kuitenkin kuin kala vedessä näyttelykehässä - suotta jännäsin kylmähiki otsalla, kuinka pentu pelkää kaikkea ja kaikkia - Makis oli kaikkea muuta. Se oli oma iloinen itsensä, heilutteli häntäänsä ja halusi tervehtiä kaikkia, vähän liiankin innokkaasti. Hyvä käytös ja ulkonäkö palkittiin hyvällä arvostelulla, kunniapalkinnolla ja rotunsa parhaan pennun maininnalla. Alle yhdeksän kuukauden ikäiset pennut arvostellaan kuitenkin vain laadullisesti, eivätkä ne varsinaisesti kilpaile titteleistä. Halutessaan tuomari voi antaa tuon kunniapalkinnon lupaavalle pennulle. Suurin palkinto itselleni oli kuitenkin naperon hieno käytös ja suhtautuminen uuteen asiaan.


Makis

Virallisesta menestyksestä vastasi Taika, joka yllätti iloisesti olemalla rotunsa paras narttu ja naarasi itselleen sen, mitä näyttelyistä yleensä tavoitellaan eli sertin. Toki tätä salaa toivoin, mutta en tosiaankaan uskonut sen vieläkään osuvan omalle kohdalle. Osui kuitenkin ja sekös riemastuttaa.

Tämä viikonloppu ollaan kotona ja suunnitellaan tulevia. Kuulisin mieluusti, kiinnosteleeko teitä lukea näitä koirien edesottamuksia tai koirista ylipäänsä? Huomaan, että ne ovat tainneet olla enenevässä määrin mukana jutuissa sekä kuvissa, mutta toisaalta miksi eivät olisi. Ne ovat suuressa osassa elämässäni, josta koko blogini kertoo. Mutta kertokaa toki mielipiteenne?

Nyt hauskaa viikonloppua! xx

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)