lauantai 25. maaliskuuta 2017

sanoja elämästä

Hän heräsi tänään satiinilakanoista, tiiraili maailmaa vähän raotettujen simäluomien välistä. Kasvojen ilme oli levollisen tyytyväinen. Sitten hän venytti raajojaan sekä vartaloaan nousematta makuultaan, huokasi vähän vielä unenpöpperöisenä. Käytyään tarkastamassa alakerrassa, että mies on saanut kahvit tippumaan, palasi hän vielä sänkyyn, toivotti hyvät huomenet Nerille sekä minulle painaen poskensa poskeani vasten. Kuka sanoi, että ajokoirat eivät sovi sisälle? Makis. ❤

Tänään on vuorossa jo perinteeksi muodostunut pilkki/eväsretki. Ihmettelen vain, missä viipyy tilaamani auringonpaiste? Pääasia lienee kuitenkin tyyni sää ja raitis ulkoilma. Mukaan pakataan ainakin nuotiomakkaroita, kalkkunawrappeja sekä kuumia juomia. Illalla sammutetaan valot Earth Hour- hengessä.Viikon varrella eletystä elämästä sen verran, että olen alkanut elättelemään pienen pieniä - siis todella pieniä - toivonkipinöitä, että ikiroutaiset takareiteni ovat ehkä hieman vetristyneet. Kiitos rauhallisen, pitkiä venytyksiä sisältävän yin joogan.

Vinkkivitonen. Tarkastuttakaa ihmiset hampaitanne säännöllisesti - ja säännöllisesti tarkoittaa useammin kuin kerran kymmenessä vuodessa. Kannoin juuri noin tonnin hammaslääkäriin, vain koska olen laiminlyönyt hampaani ja varsinkin niiden tarkastuttamisen ammattilaisilla. Sain sentään pitää kaikki hampaani, edes juurihoitoja ei tarvittu, mutta tonni! Ja kuvittelin, ettei hampaissani ole kummoista vikaa, koska ne eivät ole oireilleet. Hampaan lohkeaminen sai minut tarttumaan härkää sarvista ja totuus olikin hieman toinen kuin olin kuvitellut. Purukalustooni tehtiin täydellinen puhdistus ja opin ettei kaikki hammaskivi näy päälle päin, koska juuri näin oli kohdallani. Lisäksi vaihdettiin useampi vanha paikka, korjattiin lohkeama ja tukittiin pari pientä reikää. Lisäksi lotrattiin tietysti puudutusaineella ja ihan alkuun otettiin röntgenkuvat purukalustosta. Lienee turhaa sanoa, että säännöllisillä tarkastuksilla, olisin suorastaan säästänyt rahaa - ja hermoja.

Talviloman ajankohta on nyt tiedossa ja se tuntuu hy-väl-le. Vielä paremmalta tuntuisi, jos olisi tiedossa myös talvilomamatka, mutta se onkin sitten jo toinen juttu.

Mustarastas on saapunut pihapiiriimme - keväänmerkki sekin. Oi, kuinka odotankaan lämpöisten kevätiltojen rastaskonsertteja!


Viettäkää ihana viikonloppu! Mitä aiotte touhuta? Entä vietättekö Earth Houria?

maria xx
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)