keskiviikko 31. toukokuuta 2017

keväinen ihanuus
Helou. Pahoittelut poissaolostani heti kärkeen. Sanat ovat loistaneet olemattomuudellaan ja näppäimiä näpyttävät sormet ovat olleet jumissa. Hyvältä kuulostaneet lauseetkin ovat olleet kateissa. Mene ja tiedä, vaikka olisin itsekin hieman eksyksissä? Kevät on vaan hämmentävää aikaa - on ollut kaikkea ja ei mitään. Olen ihaillut lisääntyvää vihreyttä, ihmetellyt joutsenten kauneutta, nauttinut hetkittäisistä lämpimistä. Paino sanalla hetkittäisistä.Luonto on tässä välissä puhjennut uuteen vihreään ja vehreään harsoonsa, öisin on vain pieni hetki pimeää. Lisääntynyt valo on saanut eläimet ja ihmisetkin kevyelle vaihteelle - kesänmerkeiksi laskettavat linnut ovat saapuneet pääskyjä myöten ja ihmiset ovat heittäneet talviturkkejaan säilöön - hupsuimmat ovat karistaneet sen pulahtamalla järveen. Minä en kuulu jälkimmäisiin.Kevät saa ihmiset pienesti sekoamaan. Laitetaan pihaa, kukkia, mökkiä. Hankitaan itselle kesälook leikkaamalla tukka, ottamalla ripsien pidennys ja hankkiutumalla bikinikuntoon - tai ainakin vähintäänkin pyritään siihen. Keväällä, kesän kynnyksellä kaikki vaan on paljon ihanampaa.

Itsekin olen enempi kevätihminen. Ostin pari viikkoa sitten ihmeköynnöksen olohuonetta kaunistamaan, ulkokukkien aika ei vielä tuntunut olevan. Hankkimatta ovat vieläkin eikä viime päivien muutamat lämpöasteet ole kannustaneet yhtään. Olen kuullut tositarinoita eroista ja poismenoista, vaikka kevään piti olla vain ihana. Ihmeköynnöksenikään ei enää näytä kovin ihmeelliseltä - sen kukkien loisto on muisto vain. Hoito-ohjeita otetaan vastaan. Melkein loputon valoisuus herättää unilta ennen aikojaan ja hankaloittaa nukahtamista. Ei ihme, että puhutaan kevätväsymyksestä.


Ihmeköynnökseni nyt.

Huomenna on kai virallisesti kesä, onhan se kesäkuun ensimmäinen päivä. Ehkä elämä helpottuu, jos nyt tulikin muutama negatiivissävytteinen sananen keväästä. Ja uskokaa pois, olen kyllä kevät- ja kesäihminen, rakastan lämpöä ja leppoisia tuulen henkeyksiä. Tämä hetki tuntui vain vaativan hieman arkirealismia.

Toivottavasti teillä kaikki hyvin? Ja tosiaan, ilolla otetaan vastaan tuon ihmeköynnöksen hoitoon vinkkejä.

xx maria 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)