maanantai 1. toukokuuta 2017

vappu meni näin


Toukokuun eka eli Vappu. Monien asioiden ensimmäisten päivä. Bongasin kevään ensimmäisen sitruunaperhosen sekä kimalaisen. Aurinko on paistanut koko päivän ja lämpötila kipusi yli kymmenen asteen. Siis yli kymmenen plus astetta! Ensimmäinen oikeasti lämmin päivä. Kyllä muuten tykkään!


Ihan ei vapunseutu sujunut kuten haaveissani hahmottelin, mutta ehkei tämä hassumpi vappu ollut sittenkään. Viikonloppuun mahtui yhdet häät, joissa morsian oli kaunis ja sulhanen komea, niinkuin tuota tarvitsisi edes mainita. Tai hetkinen - kahdet, vaikka toista paria olenkin ihastellut ja onnitellut vain somen välityksellä. Jännittävät satakunta kilometriä kesärenkailla räntäsateessa ja loskassa häistä kotiin. Luminen ja harmaa vapunaattoaamu ja päivä. Polttupuiden tekoa vappuaattoiltana kello kahdeksan... kai sitä vappua voi niinkin viettää? Sekä yksi kimalletoppi, aattoillan yllätysvieraat plus vappusima koivunmahlasta.

Tänään meillä aloitettiin myös ulkoruokailu. Koskapa en saanut lämmintä vappuaattoiltaa ja puutarhapartyja, kannoin tänään retkituolit ulos patiolle ja katoin vanhalle puupenkille vappueväät. Aurinko lämmitti kutitellen, linnut virittelivät laulujaan, miten ruoka maistuukin ulkona aina paremmalta? Voisin tosin tituleerata leivän päälle tarkoitettua kylmäsavulohihässäkkää uudeksi lempiruoakseni ajasta ja paikasta viisveisaten - nytkin siitä oli jäljellä enää jämät kahvikupin pohjalla.

Toivottavasti vaput meni teilläkin mukavasti?

xx maria

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)