keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

3 + 1 asiaa


Viime päivät ovat kiitäneet ohitse niin nopeaa, että pääni sisällä surisee pieni toive lomasta. Loma tulee, mutta vasta heinäkuussa. Mieleni tekisi heittäytyä riippumattoon - jota meillä ei ole jatkuvasta haaveilustani huolimatta - ja tarkkailla vaikka pilviä. Olla tekemättä mitään, olla ajattelematta mitään.

Ehkä päivätkään eivät todellisuudessa ole kulkeneet sen nopeammin kuin yleensäkään, vaikka siltä tuntuu. Ehkä nyt vain mielessä liikuskelee asioita, jotka syövät energiaa kaikelta mukavalta. Siltä, että olen viettänyt aikaani maalisuti kädessä sutien sillä olohuoneen seinää vimmatusti, saanut valmiiksi, todennut kamalaksi, muuttanut mieltäni ja sutinut taas vähän lisää. Välillä on pensseli lentänyt nurkkaan ja olen sotkenut maalia seinään käsipelissä. Se muuten vasta mukavaa onkin, tosin käsien iho kuivuu ikävästi. Useampi niin sanottu koekierros tuli suoritettua, katsotaan pääsenkö yhteisymmärrykseen itseni kanssa?

Viime päivien ilon aiheisiin kuuluu ehdottomasti yllä nököttävä kassi. Se tuotiin varta vasten pääkaupunkiseudulta tänne Savoon luokseni. Uskallan väittää, että tässä on kesän rennoin ja ehkä tyylikkäin kassi. Se on valmistettu kierrätetystä puuvillasta ja tuntuu olevan jämerää tekoa, plussana kiva logo, joka kuuluu Hakaniemen kauppahallissa sijaitsevalle Juustoliike Lentävälle Lehmälle. Kuunaan en ole käynyt, mutta fb-sivunsa sai haaveilemaan juustoista... Jotkut teistä ovat ehkä bonganneet kuvan jo hieman aiemmin blogini Facebook- sivulta?Tämä uteliaana taivasta kohti kurkottava viheriäinen on avokado. Avokado, jonka ihan itse kasvatin siemenestä. Saatan tuntea hienoista ylpeyttä, sillä aiemmat yritykset ovat epäonnistuneet naurettavasti. Tämänkin kuvan olet saattanut nähdä vaikkapa instagramissani, josta löydät minut nimellä marbemilia.


Kaiken keskellä ihmisen on myös syötävä. Eilen kotikeittiömme pitseriassa vääntäytyi tämän näköinen - omasta mielestä tosi söpö (??) - pizza. Makukin sattui. Oli paahtopaistia piilossa kaiken muun komeuden alla, tomaatteja, paprikaa, ilmakuivattua kinkkua, mozzarellaa, ruohosipulia ja basilikaa, pippuria ja yrttisuolaa unohtamatta. Tämän hetken ehdoton hitti tuo ruohosipuli - se käy kaikkeen!

Menee jo varmaan yli tuon kolmen plus yhden määriltelmän, mutta pakko kai mainita juhannus. Tai ainakin kysyä, miten sinä  aiot viettää keskikesän juhlaa?


xx maria


2 kommenttia :

  1. Niinpä - se loma: siihen on vielä 3 viikkoa aikaa...onneksi on se juhannus välissä;) Pizzakuvasi on sen verran herkullinen, että tämä lady lähtee hipsimään jääkaappia kohti vaikkei sieltä tuollaista herkkua löydykään!
    Hyvää juhannusta!

    VastaaPoista
  2. Niinpä, lomaa joutuu vielä ootella.. mutta jaksaa, jaksaa. Kiitos kauniista sanoista, herkkua oli. Toivottavasti jääkapista jotain löytyi mielitekoon? Kivaa juhannusta sinulle myös, toivotaan sinnikkäästi aurinkoa ja lämpöä. :)

    VastaaPoista

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)