maanantai 31. heinäkuuta 2017

pikkuprinssitKas tässä, pikkuprinssit.

Meille syntyi tosiaan tovi sitten ajokoiran pentuja, kaikki poikia tällä kertaa. Aika menee kuin siivillä ja nassikat alkavat olla isoja pojankoltiaisia, kaksi viikkoa menee nopsaan pikkupennun (ja kesälomalaisen) elämässä. Kuvat ovat aivan ensimmäisiltä päiviltä, joten kokoa on lapsukaisilla jo huomattavasti enemmän tätä kirjoittaessa.

Elämä on kuitenkin vielä hieman yksitoikkoista näin ihmissilmin katsottuna. Nukutaan ja paljon. Tapaillaan ensimmäisiä askeleita. Syödään aina kun maitobaari on auki ja ilmaistaan itseään hymisemellä, vikisemällä ja haukkumalla siten kuin nyt pikkupennut haukkuvat. Tarkemmalla syynillä pienen pennun kehitys on mitä mielenkiintoisinta seurattavaa. Tässä kohtaa pentujen silmät alkavat pikkuhiljaa raottua, joten ihan pian pennuille aukeaa täysin uusi maailma.

Paitsi että pentuja voisi katsella kaiket päivät, niiden tuottamat äänet koukuttavat. Olen pähkäillyt tunteja niiden merkityksiä ja olen varma, että niillä kaikilla on tarkoituksensa. Porukka on täysin hiljaa vain sikeästi nukkuessaan ja silloin kun on liian kiire syömiseltä.

Mieluista ajanvietettä äänitarkkailun ohessa on myös miettiä, kenestä kasvaa minkäkin luonteinen koiraotus. Päätelmiä voi tehdä ääntelyaktiivisuudesta kuin muustakin aktiivisuudesta. Olenkin jo julistanut, kenen luulen tahtovan porukan pomoksi kunhan vähän kasvavat - hauska nähdä osuuko koiranpennunlukutaitoni oikeaan. Vaikeampaa tässä vaiheessa on ennustaa, tuleeko tästä porukasta seuraavia ketunajon mestareita...
Pentujen elämää voi seurata myös koirablogimme puolella www.ruunajoenkennel.fi, missä pennuista löytyy yksityiskohtaisempaa tietoa. Kuvia jaan myös sometileilläni, linkit alla. ;)


maria xxSeuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)