perjantai 4. elokuuta 2017

havaintoja heinäkuulta


Eletään jo elokuuta. Jaa, mitä teinkään heinäkuussa?

Söin metsämansikoita. Uin niin, että kohta varmaan kasvaa evät. Pakko, koska kesä - uida siis. Toimin kätilönä neljälle pojalle. Kuuntelin sadetta, paistattelin auringossa. En matkustanut minnekään, jos ei kauppareissuja lasketa. Ja naapurikaupunkia. Olin lomalla - okei, olen vieläkin. Nautin. Välttelin kaikkia tärkeitä tehtäviä, paitsi nurmikonleikkuuta. Remontoin (lue: suurelta osin seurasin sujuvasti kun mies remontoi). Ladoin tiilistä pation - uskomatonta kyllä - aivan itse. Muun muassa.Järjestin vihdoin sekamelskassa olleet kuva-arkistoni ja ne ehkä miljoona kuvaa! Siihen upposi tovi jos toinenkin, mutta urakka on tehty. On vuosittaiset kansiot, kuukaudet ja spesiaalitapaukset omissa kansioissaan. En enää koskaan nöyrry samaan kuvien ja niitä muka järjestyksessä säilyttävien aplikaatioiden loukkuun. On vain ulkoinen kovalevy, varmuuskopiolevy ja yksi ohjelma.

Lomatohinoissa havaitsin, että kropalleni ei sovi helvetti mikään. Milloin se kipeytyi tiilien kantamisesta ja siirtelystä, kitkemisestä, ruohonleikkurin työntämisestä, koneella vietetystä päivästä, liian pitkistä yöunista, valvotusta yöstä... Kolmen tunnin piknikistä ystävän seurassa se tosin ei kipeytynyt.Piknikillä oli viltti ja tyynyt takapuolien alle, suolaista suuhun pantavaa, melonia, kahvia ja pari siideriä. Aurinko helli ihoa ja mieltä, tuuli vilvoitti liialta kuumuudelta - vihdoin kunnon rusketusrajat! Paljon hauskoja juttuja, kuulumisia ja maailman parannusta. Täällä maalla piknikpaikaksi soveltuu vallan hyvin oma tai naapurin puutarha tai takapiha - tärkeintä ovat eväät, seura ja asenne.

Maanantaina koittaa arkinen aherrus, johon en kaipaa pätkääkään. Sitä ei ehkä saisi sanoa ääneen, mutta jospa se lieventäisi tunnetta. En silti suostu siihen, että loman loppu tarkoittaisi kesän loppumista! Eihän kesä ole vielä(kään) päässyt kunnolla olemaan kesä - missä viikkojen helteet ja ja hellät, lämpimät illat?? Lomakin jatkuu muutaman viikon kuluttua.

Mitä teidän kesään kuuluu, kuulisin mieluusti?


maria xxSeuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)