lauantai 26. elokuuta 2017

kurpitsakevennys



Kurpitsakevennys, koska se vain oli niin hyvää. 

Nyt jos koskaan kannattaa valmistaa oman maan kurpitsoista syötävää, ihan vain siitä syystä, että niitä on saatavilla. Hyvästä ruoasta tulee lisäksi parempi mieli. Olen hieman haikeana seurannut, kuinka syksy näyttää työntäytyvän väkisin päälle. Onko nyt käynyt niin, että olemme siirtyneet kolmeen vuoden aikaan, kysyn vaan. Ihan kuin kesä olisi vähän unohtunut kevään ja syksyn välistä.


Mutta niin, ne kurpitsat. Hyvin yksinkertaisella reseptillä hyvää syötävää.

Kaiversin lusikalla kurpitsoiden sisukset ja paistoin sen jauhelihan ja sipulin kanssa. Mausteita voi lisätä oman mielen mukaan, mutta suolaa ja pippuria nyt ainakin kannattaa käyttää. Lisää seos kurpitsakuppeihin, ripottele päälle juustoa, tomaatti- ja paprikasiivuja. Paista uunissa 225- asteessa noin vartti. Nauti!


Halutessaan voi toki hifistellä pidemmän kaavan mukaan, mutta hyvät raaka-aineet eivät välttämättä tarvitse monimutkaisia valmistuskiemuroita. Tuore hirvijauheliha (kiitokset ystäville) terästi kurpitsat ihan uuteen maukkauteen. Siitä koko idea oikeastaan lähti.

Ihanan maukasta viikonloppua!

maria xx



Seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)