tiistai 15. elokuuta 2017

meillä kylässä

Koiranpennut kasvavat hurjaa vauhtia. Pienet herrat saavat huomiota emänsä, mummonsa, tätiensä ja siskopuolensa lisäksi toki meiltä, lauman ihmisjäseniltä, mutta myös vierailijoilta. Koiranalut herättävät kiinnostusta aina naapureita myöten ja viime viikkojen aikana meillä onkin käynyt jos vaikka ketä pentuja ihmettelemässä. Kiva juttu, tottakai.

Näen vierailuissa aina hieman koomisia piirteitä ja mielessäni tapahtumat värittyvät pieniksi tarinoiksi.


Kun vieraat saapuvat isommat koirat haukkuvat heidät heti lyttyyn. Yritämme vääntää vieraille vanhaa vitsiä ovikellosta, joka jää vähän päälle. Meillä ei siis ole oikeasti ovikelloa, on vain nuo vieraista hälyttävät koirat.

Seuraavaksi siirrytään pikavauhtia niin sanottuun pentuhuoneeseen, jossa istumme paljaalla lattialla kaltereiden takana - pentujen näkökulmasta. Pienet herrat napottavat pentuaitauksessa ja katselevat meitä hetken silmät suurina ennen kuin uteliaisuus voittaa. Rohkeimmat vieraat nostelevat pentuja syliinsä tai kiipeävät noin puolimetrisen aidan yli aitaukseen. Aitauksessa saattaa astua pissaan, mutta koiraihmisille se on tietty normisettiä. Joku pentu pissaa vieraan syliin, toinen narskauttaa terävät pikkuhampaansa jonkun ranteeseen. Yhden ylättää isompi hätä ja päivittelemme hajua, jonkun siivotessa jälkiä. Pienimmät vierailijat vähän arastelevat liian innokkaaksi käyviä pentuja, ovat selvästi oppineet naskalihampaiden voiman.


Jossain kohtaa maltetaan hörppiä kahvit, hyvällä tuurilla on jotain kahvileipää - jos ei muuten, niin vieraiden mukanaan tuomaa. Ne onkin yleensä ne parhaat kahvileivät! Ennätetään ehkä vaihtaa jotain kuulumisiakin, nimenomaan muita kuin koirakuulumisia. Innostutaan uusimmista hankinnoista, jotka liittyvät ikkunanpesuun (mitä ihmettä?? seuraavana päivänä hankin oman sellaisen...), siivoukseen ja tietotekniikkaan. Saatetaan muistella menneitä, ne liittyvät usein ainakin osittain koiriin. Eräät pienet vieraat hämmästelevät pentujen lisäksi myös patiollamme nukkuvaa lepakkoa. Käydään läpi uudistunut olohuone. Saatetaan katsella lisää pentuja ennen vieraiden lähtöä.Meillä kyläily on siis epäilemättä elämys. Pennut sen tekevät, sillä pienillä herroilla vieraita on riittänyt, muulloin on vähän hiljaisempaa. :D


maria xx


Seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)